Ședința unde se decide soarta candidatei Partidului Șor la Bălți: Dosarul, strămutat la Curtea de Apel

Ședința unde se decide soarta candidatei Partidului Șor la Bălți: Dosarul, strămutat la Curtea de Apel

UPDATE: Cauza civilă depusă de CEC, privind anularea înregistrării Marinei Tauber, candidata Partidului Șor, în cursa electorală pentru Primăria Bălți, va fi strămutată la Curtea de Apel Bălți. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Judecătoria Bălți. Până atunci, avocații solicitaseră strămutarea cauzei la o altă instanță egală în grad. Câteva ore mai târziu, Curtea de Apel Bălți a respins strămutarea dosarul excluderii Marinei Tauber și l-a trimis înapoi primei instanțe.

Știrea inițială: Avocații candidatei Partidului „Șor” la primăria Bălți au depus o cerere de recuzare a magistratei Natalia Costaș, care examinează solicitarea de anulare a înregistrării Marina Tauber în calitate de candidat electoral, parvenită din partea Comisiei Electorale Centrale (CEC). 

„Reieșind din faptul că a fost înregistrată o cerere de recuzare, instanța nu are decât să o înregistreze în programul integrat de gestionarea dosarelor, deoarece repartizarea se face în mod aleatoriu. Peste câteva minute de la înregistrare, automat, programul va repartiza cauza și vom cunoaște judecătorul care o va examina”, a spus judecătoarea Natalia Costaș. Astfel, ședința de judecată a fost amânată. 

Publicitate

Amintim că susținătorii candidatei partidului „Șor” la Primăria Bălți Marina Tauber au organizat un protest în fața Judecătoriei. În debutul acestuia a sunat muzică de petrecere. La manifestație sunt prezente zeci de persoane. Nu toți poartă masca de protecție, iar de distanță socială nici vorbă. La un moment dat, protestatarilor s-a alăturat Marina Tauber, iar aceștia au scandat: „Victorie” și „Marina e primarul nostru”. Manifestației s-au alăturat și deputații Partidului Șor, care au părăsit plenul. 

Menționăm că ședința de judecată a început la 2 decembrie, dar a fost amânată după ce magistratul Eduard Balan s-a autorecuzat, iar cauza a fost preluată de judecătoarea Natalia Costaș.

Tot la 2 decembrie, Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut anularea înregistrării candidaturii sale în campania electorală. 

CEC a cerut scoaterea candidatei Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți, acuzând-o că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare. 

Turul doi al alegerilor din Bălți va avea loc pe 5 decembrie. Scrutinul se organizează pentru că fostul edil de Bălți, Renato Usatîi, și-a dat demisia din funcție. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal