Regia Autosalubritate, acuzată de mai multe nereguli în gestionarea necropolei de animale. Reacția instituției

Regia Autosalubritate, acuzată de mai multe nereguli în gestionarea necropolei de animale. Reacția instituției

Pe 1 decembrie în cadrul consultărilor publice desfășurate în incinta Primăriei mun. Chișinau,  pe margine proiectului de buget  pentru anul 2022, mai mulți activişti s-au revoltat de solicitarea din partea companiei Autosalubritate de a cere în total 8,5 milioane lei pentru întreținerea necropolei de animale și proiectelor de sterilizarea. Din cauza lipsei de transparență în activitate, managementului prost și condițiilor de întreținere a animalelor nesatisfăcătoare de care au dat dovadă Autosalubritate, zeci de animale mor lunar în chinuri pe teritoriu Necropolei sau pur și simplu dispar.

Totodată întreprinderea Autosalubritate nu prezintă rapoarte pentru banii cheltuiți. În acest context, activiştii au solicitat ca Necropolei să-i fie date la nu mai mult de 4 milioane de lei pentru întreținere. Iar celelalte 4 mln să fie transferate Secție de control protecție animalelor pentru ca aceasta să desfășoare mai multe proiect legate de animale pentru anul 2022.

Vă informăm că Necropola de câini administrată de Autosalubritate a câştigat reputația de ”lagăr de concentrare” pentru câini, cu mai mult de 30 de angajați și unde pentru 7,5 milioane animalele sunt ținute în condiții inumane, câinii fiind înghesuiți în voliere, unde se omoară între ele.

Publicitate

Întreprinderea municipală „Regia Autosalubritate” a emis, în replică, un comunicat în care spune că toate animalele au parte de cele mai bune condiții, iar decesul acestora ar surveni din cauza unei maladii ce se transmite prin mușcătura de căpușe, precum și din cauza vârstei înaintate a animalelor: „Ajunși la centrul municipal de capturare și sterilizare a animalelor fără stăpân, aceștia (conform contractelor semnate în bază de concurs cu clinice veterinare private) sunt examinați de doctori veterinari, deparazitați, vaccinați și sterilizați. Ulterior, patrupezii, după sterilizare, sunt marcați prin aplicarea crotaliilor și transferați în volierele comune, sau în voliere separate dacă sunt agresivi sau au nevoie de adaptare. De menționat este faptul, că condițiile de întreținere a câinilor sunt satisfăcătoare, iar angajații centrului, care de altfel sunt iubitori de animale, le oferă toată protecția și grija necesară.”

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal