Povestea în mujdei și ciocolată a uneia dintre cele mai cunoscute patiserii din Chișinău la Artizanii Gustului

Povestea în mujdei și ciocolată a uneia dintre cele mai cunoscute patiserii din Chișinău la Artizanii Gustului
Artizanii Gustului

Artizanii Gustului este o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova. În episodul de săptămâna trecută descoperim istoria Creme de la Creme, un restaurant reprezentativ pentru orașul nostru, povestită de proprietara și patisera Anastasia Guțu și bucătarul-chef Alexei Poleakov.

Creme de la Creme s-a născut în Chișinău acum 11 ani, ca să ajungă să fie patiseria franceză cunoscută drept "Micul Paris" din inima Chișinăului.

Este primul restaurant care a adus în Chișinău conceptul dejunului la cafenea și a dat un suflu nou gastronomiei locale prin gustul autentic francez manifestat în fiecare detaliu.

În rețeta pregătită pentru Artizanii Gustului, ”Vițel cu legume în chips de grâu și sos de hrean”, Alexei Poleakov a decis să îi dea cărnii de vită o nuanță locală, moldovenească, adăugând un sos inspirat din mujdei pe bază de usturoi, oțet, un pic de sare, mărar, agar agar.

"Astfel, o rețetă aparent europeană, capătă o tentă locală."

Alexei Poleakov, bucătar

Iar patisera Anastasia Guțu a creat o prăjitură vegană, cu ciocolată și prune uscate.

"Deseori clienții întrebau dacă avem produse fără făină, fără zahăr, fără ouă, fără… fără… Acest mousse l-am făcut din lapte de cocos și ciocolată neagră, fără lactoză. În aluatul pentru tarte din cacao, am pus un pic de cafea și pudră de migdale, deci fără gluten.

Siropul e pe bază de condimente: scorțișoară, cardamom, cuișoare, nucșoară și chiar piper alb. Această combinație oferă un gust uimitor.

În interior e un pandișpan fără ouă, pe bază de ulei de măsline și folosim prune afumate moldovenești. Toate aceste ingrediente reprezintă o combinație foarte armonioasă.” 

“E ceva autentic, moldovenesc, dar în același timp e oarecum un fusion neobișnuit."

Anastasia Guțu, Patiseră

Aflați mai multe despre cele două rețete ce reinterpretează bucătăria tradițională în episod. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade și nu ratați ocazia de a le vedea pe cele precedente. De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Avem puterea să ne ajutăm unii pe ceilalți….

Dacă și tu crezi că ceea ce citești pe acest site sunt informații importante, atunci susține munca redacției AGORA cu un abonament digital ca să devină mai bună, să facă știri deosebite, interviuri mai interesante, articole și povești care să te facă să vrei să le recitești și să le distribui prietenilor tăi.

Mai mult, răsplătim fiecare abonat cu un set de produse locale, împachetate cu dragoste de echipa de la From the Heart Shop, astfel contribuim împreună la promovarea produselor de-acasă, din Moldova.

Devino de astăzi Susținător, Fan sau Ambasador AGORA

Vezi și aceste știri
Plăcinta domnească și Prăjitura Peresecina - Artizanii Gustului ne prezintă bucatele ce te fac să revii la Marcu Bakery (VIDEO)

Plăcinta domnească și Prăjitura Peresecina - Artizanii Gustului ne prezintă bucatele ce te fac să revii la Marcu Bakery (VIDEO)

Pojghiță de lapte și cinci stihii ale ciocolatei. Ce a gătit patiserul Ion Crihan pentru Artizanii Gustului (VIDEO)

Pojghiță de lapte și cinci stihii ale ciocolatei. Ce a gătit patiserul Ion Crihan pentru Artizanii Gustului (VIDEO)

Explozie de culori în noul episod Artizanii Gustului! Ce iese din combinația vânătă coaptă și carne de miel, vedeți și voi (VIDEO)

Explozie de culori în noul episod Artizanii Gustului! Ce iese din combinația vânătă coaptă și carne de miel, vedeți și voi (VIDEO)

Artizana gustului, Maria Macari, despre cea mai din suflet rețetă de cozonac cu nuci și petale de trandafir: „Altfel nu pot” (VIDEO)

Artizana gustului, Maria Macari, despre cea mai din suflet rețetă de cozonac cu nuci și petale de trandafir: „Altfel nu pot” (VIDEO)

Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Patisera uneia dintre cele mai cunoscute cafenele din Chișinău deschide secretele din bucătărie la „Artizanii Gustului”

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Artizanii Gustului vi-l prezintă pe bucătarul chef Petru Chicu: a copt carnea în pâine și i-a dat mămăligii o nouă valență (VIDEO)

Advertoriale
Endava Internship: Avantajele unui stagiu în Applications Management

Endava Internship: Avantajele unui stagiu în Applications Management

IuteCredit a achiziționat 10% din acțiunile Energbank

IuteCredit a achiziționat 10% din acțiunile Energbank

Cum să vă echilibrați alimentația după mesele copioase de sărbători cu ajutorul produselor proaspete? METRO are soluția!

Cum să vă echilibrați alimentația după mesele copioase de sărbători cu ajutorul produselor proaspete? METRO are soluția!

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • Copiii știu mai bine: Clasa politică, la control (VIDEO)
    Copiii știu mai bine: Clasa politică, la control (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Ce-și doresc femeile? Ce-și doresc bărbații? (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Pune-un ban deoparte (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Totul despre bani (VIDEO)
  • Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
Cele mai populare
  • 1
    Votat în lectură finală: Avocații rămân fără imunitate - pot fi reținuți în cazul unor infracțiuni flagrante
  • 2
    EDITORIAL | De ce adresarea președintei m-a lăsat rece
  • 3
    Autorul alertelor false cu bombă, identificat. S-a dovedit a fi un minor, care riscă până la doi ani de închisoare
  • 4
    Rusia amenință cu „cele mai grave consecințe” dacă „îngrijorările” sale sunt ignorate
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.