Povestea în mujdei și ciocolată a uneia dintre cele mai cunoscute patiserii din Chișinău la Artizanii Gustului

Povestea în mujdei și ciocolată a uneia dintre cele mai cunoscute patiserii din Chișinău la Artizanii Gustului

Artizanii Gustului este o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova. În episodul de săptămâna trecută descoperim istoria Creme de la Creme, un restaurant reprezentativ pentru orașul nostru, povestită de proprietara și patisera Anastasia Guțu și bucătarul-chef Alexei Poleakov.

...

...

Publicitate

Creme de la Creme s-a născut în Chișinău acum 11 ani, ca să ajungă să fie patiseria franceză cunoscută drept "Micul Paris" din inima Chișinăului.

...

Este primul restaurant care a adus în Chișinău conceptul dejunului la cafenea și a dat un suflu nou gastronomiei locale prin gustul autentic francez manifestat în fiecare detaliu.

...

În rețeta pregătită pentru Artizanii Gustului, ”Vițel cu legume în chips de grâu și sos de hrean”, Alexei Poleakov a decis să îi dea cărnii de vită o nuanță locală, moldovenească, adăugând un sos inspirat din mujdei pe bază de usturoi, oțet, un pic de sare, mărar, agar agar.

"Astfel, o rețetă aparent europeană, capătă o tentă locală."

Alexei Poleakov, bucătar

Autor:

...

Iar patisera Anastasia Guțu a creat o prăjitură vegană, cu ciocolată și prune uscate.

"Deseori clienții întrebau dacă avem produse fără făină, fără zahăr, fără ouă, fără… fără… Acest mousse l-am făcut din lapte de cocos și ciocolată neagră, fără lactoză. În aluatul pentru tarte din cacao, am pus un pic de cafea și pudră de migdale, deci fără gluten.

Siropul e pe bază de condimente: scorțișoară, cardamom, cuișoare, nucșoară și chiar piper alb. Această combinație oferă un gust uimitor.

...

În interior e un pandișpan fără ouă, pe bază de ulei de măsline și folosim prune afumate moldovenești. Toate aceste ingrediente reprezintă o combinație foarte armonioasă.”

...

“E ceva autentic, moldovenesc, dar în același timp e oarecum un fusion neobișnuit."

Anastasia Guțu, Patiseră

Autor:

Aflați mai multe despre cele două rețete ce reinterpretează bucătăria tradițională în episod. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade și nu ratați ocazia de a le vedea pe cele precedente. De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal