Reprezentantul Marinei Tauber la CEC: „Candidata rămâne în cursă”

Reprezentantul Marinei Tauber la CEC: „Candidata rămâne în cursă”

Procesul privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți se prelungește până săptămâna viitoare, susține reprezentantul Marinei Tauber la CEC, după pronunțarea hotărârii Judecătoriei Bălți. Potrivit lui, judecătoarea Natalia Costaș a precizat, la citirea sentinței, că decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți, în decurs de 24 de ore, ceea ce înseamnă că recursul poate fi depus inclusiv duminică, în ziua alegerilor. 

Astfel, în cazul în care și Curtea de Apel Bălți va emite o sentință similară, Partidul „ȘOR” se va putea adresa în instanța superioară, adică la Curtea Supremă de Justiție. Acest lucru înseamnă că este practic imposibil ca toate aceste demersuri judiciare să se încheie până în ziua alegerilor.

„Suntem martorii la o nouă hotărâre care are conotație politică. Atenție însă, această hotărâre nu este executorie. Marina Tauber rămâne în cursă. Următoarea instanță care urmează să pronunțe o decizie este Curtea de Apel Bălți. Buletinele de vot au fost deja tipărite. În acestea au fost incluși doi concurenți electorali, inclusiv Marina Tauber”, a declarat Vadim Banaru, reprezentantul Marinei Tauber la CEC, după pronunțarea hotărârii Judecătoriei Bălți.Candidata Partidului Politic „Șor” a anunțat că va contesta la Curtea de Apel Bălți decizia Judecătoriei Bălți de a o exclude din campania electorală pentru alegerile locale care vor avea loc mâine. Aceasta cataloghează decizia „drept una împotriva țării, mai ales împotriva orașului Bălți”.

Publicitate

https://www.facebook.com/v10.0/plugins/quote.php?app_id=1454508634928231&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df3a0f1d22a9f84%26domain%3Dreplicamedia.md%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Freplicamedia.md%252Ff141592de5f1b54%26relation%3Dparent.parent&container_width=709&href=https%3A%2F%2Freplicamedia.md%2Fro%2Farticle%2F3jn8N7525%2Fmarina-tauber-dupa-ce-a-fost-exclusa-din-campania-electorala-e-o-decizie-impotriva-tarii-mai-ales-impotriva-orasului-balti-vom-contesta-la-curtea-de-apel.html&locale=ro_RO&sdk=joey

„Noi o să mergem la Curtea de Apel. Vă îndemn pe toți să luptăm. E o decizie împotriva țării, mai ales împotriva orașului Bălți. Nu mai putem vorbi de democraţie, transparenţă, justiţie”, a declarat Marina Tauber.

Prin urmare, potrivit lui Banaru, mâine, 5 decembrie, locuitorii din Bălți care vor merge să voteze vor avea de ales între doi candidați, Marina Tauber și Nicolae Grigorișin.

Buletinele de vot au fost deja tipărite și au fost transmise în secțiile de votare.

Amintim că, Judecătoria Bălți a decis excluderea candidatului Partidului „ȘOR” la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, din cursa alegerilor locale noi. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de judecată din 4 decembrie.

Amintim că, CEC a cerut scoaterea candidatei Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți, acuzând-o că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare.

Pe 2 decembrie, concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC privind excluderea sa din cursa electorală.

Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți, referitor la anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea sa din cursa electorală.

TE-AR PUTEA INTERESA: Cum va decurge turul II la Bălți în cazul în care Tauber va fi exclusă. Opinia Asociației Promo-LEX

Turul doi al alegerilor din Bălți va avea loc pe 5 decembrie. Scrutinul se organizează pentru că fostul edil de Bălți, Renato Usatîi, și-a dat demisia din funcție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal