CEC solicită CA Bălți să se expună cu privire la termenul de executare a deciziei emise de instanța de judecată

CEC solicită CA Bălți să se expună cu privire la termenul de executare a deciziei emise de instanța de judecată

Comisia Electorală Centrală s-a adresat către Curtea de Apel Bălți. Membrii solicită să fie explicată hotărârea emisă de către instanța de judecată în privința candidatei din partea Partidului Șor, Marina Tauber, și să se expună asupra modalității de organizare a alegerilor din turul doi. 

„Instanța nu s-a pronunțat privind termenul executării Hotărârii. CEC s-a adresat către CA Bălți privind explicarea hotărârii Bălți și termenul executării acesteia”, a declarat Caraman.

Membrii Comisiei Electorale Centrale s-au întrunit sâmbătă, 4 decembrie, în ședință. În debutul acesteia, președinta CEC, Angelica Caraman, a vorbit despre examinarea hotărârii emise de Judecătorie Bălți privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria din Bălți.

Publicitate

Astfel, membrii CEC nu s-au putut pronunța asupra modalității desfășurării și organizării turului doi al alegerilor pentru Primăria Bălți, după ce Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

https://www.facebook.com/v7.0/plugins/quote.php?app_id=2639271456174529&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df16e35733a7e374%26domain%3Dagora.md%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fagora.md%252Ff647fcf9013604%26relation%3Dparent.parent&container_width=0&href=https%3A%2F%2Fagora.md%2Fstiri%2F96146%2Freprezentantul-marinei-tauber-la-cec-candidata-ramane-in-cursa&locale=en_US&sdk=joey

Amintim că, CEC a cerut scoaterea candidatei Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți, acuzând-o că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare. 

Totodată, în cadrul ședinței, membrii CEC au constatat că Partidul Șor nu a raportat corect cheltuielile pentru 27 noiembrie - 3 decembrie.

„Le oferim 24 de ore să prezinte raportul”.

Pe 2 decembrie, concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC privind excluderea sa din cursa electorală.

Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți, referitor la anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea sa din cursa electorală.

TE-AR PUTEA INTERESA: Cum va decurge turul II la Bălți în cazul în care Tauber va fi exclusă. Opinia Asociației Promo-LEX

Turul doi al alegerilor din Bălți va avea loc pe 5 decembrie. Scrutinul se organizează pentru că fostul edil de Bălți, Renato Usatîi, și-a dat demisia din funcție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal