Reacții după decizia Curții de Apel Bălți de a anula înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală

Reacții după decizia Curții de Apel Bălți de a anula înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală

Curtea de Apel Bălți a hotărât să anuleze înregistrărea Marinei Tauber la funcția de primar al municipiului din nordul țării. Prin urmare, în această dimineață turul doi al alegerilor locale din Bălți, care urma să se desfășoare azi, 5 decembrie, a fost suspendat. Astfel mai multe persoane au venit cu o reacție pe rețelele de socializare, în care și-au expus părerea vizavi de această decizie. 

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco este de părere că ceea ce s-a întâmplat la Bălți arată că încă sunt multe de făcut pentru a proteja statul.

„Indiferent de cât de mulți bani ar avea unii indivizi, instituțiile statului trebuie să riposteze în caz că aceștia calcă în picioare legea și bunul simț. Mai ales dacă banii sunt furați de la acest popor necăjit. Nu pot grupurile de interese sau oligarhice să fie mai puternice decât Statul. Ceea ce am văzut la Bălți ieri şi azi arată că încă avem multe de făcut pentru a ne proteja Statul. Este principala noastră sarcină în cei patru ani de guvernare – să construim instituții, să întărim Statul şi să distrugem grupurile criminale, care îi subminează autoritatea” a scris ministrul.

Publicitate

Într-un comunicat, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au declarat că a luat act de decizia Curții de Apel Bălți.

„Într-un stat democratic toţi actorii electorali trebuie să fie în condiţii egale, folosind resurse permise în limita legii şi orice abateri de la acest principiu trebuie să fie sancţionate exemplar de către instituţiile statului”, se arată în postare.

Pe de altă parte, ex-prim-ministrul Ion Chicu i-a luat apărarea Marinei Tauber.

„Suntem nevoiți să luptăm pentru democrație și libertate, apărând pe o Tauber. Mai perversă guvernare țara asta n-a avut...” a scris Chicu.

Imediat după anunțarea decizie Curții de Apel, Marina Tauber a declarat că aceasttă hotărâre prezintă sfârșitul lumii pentru R. Moldova.

„Este un eșec total și putem spune că este punctul final în justiția moldovenească, este cel mai rău ce putea să se întâmple pentru partidul de guvernare” a declarat Tauber.

Totuși, candidata Partidului Șor a spus că nu se vor lăsa bătuți și vor merge în instituțiile de justiție superioare pentru a-și găsi dreptatea. Totodată,Tauber va ieși într-un briefing pentru a comenta decizia CEC de a suspenda alegerile din Bălți.

Amintim că, CEC a cerut scoaterea candidatei Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți, acuzând-o că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare.

Pe 2 decembrie, concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți, a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC privind excluderea sa din cursa electorală.

Curtea de Apel (CA) Chișinău a declarat inadmisibilă contestația depusă de concurenta electorală Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți, referitor la anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea sa din cursa electorală.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal