Candidatul BCS pentru funcția de primar de Bălți, Alexandr Nesterovschi, se retrage din cursa electorală

Candidatul BCS pentru funcția de primar de Bălți, Alexandr Nesterovschi, se retrage din cursa electorală

Candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la funcția de primar al orașului Bălți, Alexandr Nesterovschi, declară că nu va participa la alegerile din turul doi. Mai mult, Nesterovschi cere societății civile să nu recunoască rezultatele acestor alegeri. Anunțul a fost făcut la 7 decembrie. 

„Onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri. Prin urmare, declar oficial că am decis să boicotez campania pentru Primăria Bălți. M-am consultat cu președintele PSRM, Igor Dodon, și colegii mei de partid, și toți avem aceeași părere: aceste alegeri sunt discreditate și nu au legitimitate morală, politică sau juridică. Declarăm boicot abuzurilor și acțiunilor ilegale comise de reprezentanții aparatului prezidențial, guvernului și CEC”, scrie pe pagina sa de Facebook, deputatul Alexandr Nesterovschi.

Candidatul a mai menționat că cere societății civile și diplomaților străini să nu recunoască aceste alegeripe care le califică drept ilegale. În plus, Nesterovschi îndeamnă și alți candidați înscriși în cursă să boicoteze alegerile.

Publicitate

Amintim că la 6 decembrie, cu un anunț similar a venit și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Deputatul a spus că se retrage din cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Bălți.

S-a întâmplat la distanță de câteva minute de la decizia Comisiei Electorale Centrale prin care s-a decis organizarea turului II pentru șefia municipiului Bălți pentru data de 19 decembrie. Acesat după ce Marinei Tauber a fost exclusă din cursă.

Bătălia se prevedea între independentul Nicolai Grigorișin și candidatul PAS, Boris Marcoci, cel care s-a clasat pe locul trei la scrutinul din primul tur. Proiectul a fost votat cu votul a șase membri pro și cu trei abțineri.

Menționăm că, CEC a cerut scoaterea candidatei Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți, acuzând-o că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare.

Marina Tauber consideră că, prin hotărârea CEC, au fost încălcate atât drepturile concurentului electoral, cât și ale alegătorilor. Marina Tauber a fost scoasă definitiv din cursa electorală, prin decizia Curții Supreme de Justiție. Prin urmare, alegerile pentru şefia primăriei Bălţi din 5 decembrie au fost suspendate.

În turul doi al alegerilor, Tauber urma să se confrunte cu Nicolai Grigorişin, candidatul independent pentru care au votat 20,93% dintre bălţenii prezentaţi la urnele de vot.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal