„Colțunaș cu halva”. Rețetele lui Dumitru Boicu drept omagiu adus familiei sale, la Artizanii Gustului (VIDEO)

„Colțunaș cu halva”. Rețetele lui Dumitru Boicu drept omagiu adus familiei sale, la Artizanii Gustului (VIDEO)

Artizanii Gustului este o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova. Săptămâna trecută a fost difuzat penultimul, cel de-al nouălea episod al emisiunii. Eroul acestuia este Dumitru Boicu, bucătarul-chef care iubește cu adevărat bucătăria moldovenească. Iar bucatele lui, deși sunt mereu simple și pe înțelesul tuturor, conțin ceva deosebit.

...

Așa a fost și în cazul rețetelor ce le-a creat pentru Artizanii Gustului, ca răspuns la provocarea de a reinterpreta bucătăria tradițională moldovenească. 

Publicitate
...

"Colțunaș cu halva" este una dintre cele două rețete semnate de bucătarul-chef Dumitru Boicu, care a decis să ne facă o călătorie în timp, printre amintirile culinare ale copilăriei.

Este vorba de un colțunaș cu halva, în amintirea bunicului său, care o mare parte din viața sa a muncit la fabrica de prelucrare a uleiului.

...

“Acasă am avut mereu ulei, halva și momeală pentru pește. De aceea, halvaua pentru mine înseamnă gustul copilăriei, pe care îl ador și de care nu mă voi sătura niciodată.”

Dumitru Boicu, bucătar-chef

Autor:

 

Deși e un aluat clasic pentru tăiței de zeamă, în interior are o cremă din halva, frișcă și mascarpone. Dumitru a fiert totul în apă aromatizată cu cimbru și coajă de lămâie, a caramelizat fructe de sezon. Așa că piersicile și perele în caramelă, afinele proaspete în combinație cu lămâie, cimbru și halva au făcut din această rețetă o interpretare foarte incredibilă a colțunașilor simpli.

...

Iar cea de-a doua rețetă are legătura cu faptul că în meniurile realizate de bucătarul-chef Dumitru Boicu mereu vei găsi ceva care e legat de inel, simbol al continuității care i-a devenit un fel de carte de vizită.

...

“Mama mea nu mai este în viață și, pe lângă fotografiile rămase, am păstrat un singur lucru al mamei, inelul ei. De aceea, inelul este ca un tribut adus tradițiilor familiei și dragostei mele nemărginite față de mama mea, care, la fel ca un inel, nu are nici început, nici sfârșit.”

Dumitru Boicu, bucătar-chef

Autor:

...

Chef Dumitru Boicu a elaborat o rețetă foarte creativă. În interiorul acestui inel e un tartar din somon proaspăt, capere, ceapă roșie, piper alb și ulei de măsline, brânză proaspătă, castraveți, zucchini. Toate acestea într-un inel din aluat fiert. Sosul e făcut din gălbenușuri fierte cu unt și oțet balsamic. Iar toate împreună creează un mediu armonios pentru pește.

Dacă v-au intrigat aceste descrieri, vă invităm să aflați mai multe despre rețete și istoria bucătarului. Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade și nu ratați ocazia de a le vedea pe cele precedente. De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal