VIDEO. Remember, anul 2006: Vasile Nastase o înjură pe Cușnir, apoi e acuzat că instituie cenzura la EuroTV

VIDEO. Remember, anul 2006: Vasile Nastase o înjură pe Cușnir, apoi e acuzat că instituie cenzura la EuroTV

Actuala Platformă Civică pentru Demnitate și Adevăr se dorește o alternativă pentru actuala guvernare, care a dezamăgit electoratul. Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă liderii acesteia la protestul din 7 iunie 2015, informează AGORA. În același timp, ziarul Timpul amintește în materialele sale că unii vorbitori de la microfon sunt vechi activiști ai PPCD, care au votat împreună cu PCRM împărțeala EuroTV și AntenaC în 2006. Printre ei se numără, spre exemplu, Vasile Năstase.

Secvență video publicată pe YouTube de Vasile State

În decembrie 2006 în Consiliul Municipal aleșii PPCD și PCRM votează o hotărâre prin care împart AntenaC (comuniștilor) și EuroTV (creștin-democraților). Peste noapte în locul directorilor destituiți ilegal de la EuroTV și AntenaC sunt numiți doi interimari.

Abonează-te aici ca să primești Sinteza Zilei pe email în fiecare zi.

La EuroTV, instituția care a revenit PPCD, director interimar este numit Vasile Nastase, actual activist în platforma DA. Potrit Ecaterinei Mitin Stratan, jurnalist la EuroTV, Năstase a instituit cenzura PPCD în acea vreme la postul TV.

Decembrie 2006: Vasile Năstase o înjură pe Valentina Cușnir

În acele nopți de decembrie sediile celor două instituții au fost împânzite de securiși și polițiști. Pentru a scoate angajații din instituții a fost anunțată o alertă cu bombă. Valentina Cușnir a fost bruscată de Vasile Năstase, fiind înjurată de actualul activist al Platformei Civice, numită pentru „Demnitate și Adevăr”.

Mai 2015: Năstase, luptător pentru Demnitate și Adevăr

În prezent Vasile Năstase se declară luptător pentru Demnitate și Adevăr, militând pentru trimiterea la pușcărie a liderilor PLDM, PD și PCRM. „Această trăncăneală politică ticoloșită nu va mai fi acolo. Noi le vom demonstra politicienilor că ei sunt slugile poporului, iar noi suntem poporul. Oligarhia criminală a fost zdruncinată din temelii. Ei trebuie să ajungă la pușcărie”, a declarat acesta pe 7 iunie.

Background:

Potrivit ziarului Timpul, Vasile Năstase a fost acuzat în 2007 de introducerea cenzurii la Euro TV. Autorii sesizării îşi exprimau îngrijorarea că CCA, în calitate de garant al interesului public, nu întreprinde acţiuni pentru normalizarea situaţiei la posturile municipale de radio şi televiziune. Pe de altă parte, Vasile Năstase a declara că la Euro TV nu este vorba de cenzură, iar acţiunile sale ţin de politică editorială a postului, care până la venirea să „era unul politizat şi pe parcursul unei luni de zile nu am reuşit să-l depolitizez total”. De asemenea, potrivit lui Năstase, la Euro TV nu era niciun conflict. Tensiunea o creau doar unii angajaţi care nu doreau să lucreze sau nu pot să-şi facă muncă cum trebuie, dar aceştia reprezintă 2-3%.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal