Șeful Direcției generale de urmărire penale a CNA, Ghenadie Tanas, cercetat pentru îmbogățire ilicită. Perchezițiile continuă

Șeful Direcției generale de urmărire penale a CNA, Ghenadie Tanas, cercetat pentru îmbogățire ilicită. Perchezițiile continuă

Șeful Direcției generale de urmărire penale a Centrului Național Anticorupție, Ghenadie Tanas, este cercetat într-o cauză penală pentru „îmbogățire ilicită”. Precizarea vine din partea Procuraturii Anticorupție care menționează că pe lângă perchezițiile din biroul lui Tanas au loc și acțiuni de urmărire penală în mai multe localități. 

Cauza penală a fost pornită la 6 decembrie 2021, de către Procuratura Anticorupție, pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art.330/2 din Codul penal, în care este vizat Genadie Tanas. Oamenii legii precizează că se investighează pretinsele acțiunile ale șeful Direcției generale de urmărire penale a CNA sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în declarații (art.352/1 alin.(2) din Codul penal) și practicarea ilegală a activității financiare (art.241/1 alin.(2) din Codul penal).

În continuare, procurorii anticorupție și ofițerii SIS, efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală în mai multe locații, inclusiv și la membrii familiei șefului Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție, care sunt bănuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunilor imputate.

Publicitate

Amintim că procurorii anticorupție au descins cu percheziții în dimineața zilei de 8 decembrie la Centrul Național Anticorupție. Acțiunile au loc în biroul șefului Direcției generale urmărire penală a CNA, Ghenadie Tanas. 

Menționăm că, potrivit presei de investigație, Ghenadie Tanas a fost subiectul mai multor investigații din anii 2017 - 2019, fiind menționat faptul că este unul dintre cei mai bogați angajați ai CNA. O investigație a Ziarului de Gardă din 2017, relevă faptul că acesta a cumpărat 40 de terenuri, a dat cu împrumut mii de euro și s-a ales cu un apartament în Chișinău.

Amintim că recent, în timpul dezbaterilor parlamentare privind raportul de evaluare a activității Centrului Național Anticorupție (CNA) în atenția deputaților a ajuns cazul acestui ofițer din cadrul instituției. Potrivit deputatului PAS, Adrian Cheptănaru, acesta ar fi „milionar în euro” și ar avea o avere nejustificată. Vezi aici discursul din plen: Cine este „Ghena” de la CNA și de ce a ajuns să fie pomenit de la tribuna Parlamentului (FOCUS)

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal