Start-up Gala: Cinci idei de startup-uri locale, dezvoltate de conaționalii noștri

Start-up Gala: Cinci idei de startup-uri locale, dezvoltate de conaționalii noștri

Mai mulți tineri antreprenori și-au prezentat proiectele de startup în cadrul Startup Moldova Summit 2021. Aceștia și-au expus obiectivele și scopurile și au apelat la investitori care ar putea susține dezvoltarea afacerilor lor. 

  Tânărul antreprenor Adrian Pleșca a fondat compania Recycline, care are drept scop reducerea până la zero a deșeurilor din plastic până în anul 2030.

  „Problema pe care încă o avem la nivel global este poluarea cu plastic. De asemenea aceste probleme nu sunt abordate suficient și dăunează naturii. Modelul nostru de buissnes constă din câteva elemente. Primul este punctul de colectare care deja este funcțional, a doua etapă este locul unde plasticul ia o anumită formă de materiale, deci transformăm deșeurile în diferite produse cum ar fi bijuterii, piese de mobilier spre exemplu. Ne gândim la difereite soluții unde plasticul poate fi trasnformat și făcut util pentru comunitățile noatre” a explorat Adrina Pleșca.

Publicitate

Idei de afaceri vin și din sectorul livrărilor. Astfel echipa care a fondat ifood.md își dorește să se dezvolte la nivel internațional. 

 „Acum oamenii se axează pe livrări online și toți doresc ca ele să se execute în 15-20 de minute. Deci noi încercăm să avem o soluție care va funcționa în orcie colț al pământului. Ecositemtnul nostru include un marketplace, avem o aplicație mobilă. Ne axăm pe investiții ca să devenim mai buni, vrem să ne extindem și în alte orașe și în alte țări” a menționat managerul de proiect

Și babysiting-ul a devenit o idee de startup funcționabilă. Diana Ivanov, fondatoarea platformei Kido își dorește să ajute sute de părinți din țară.

„Cât de des își anulează părinții planurile pentru că nu au la cine apela. Noi am creat o platformă care conectează părinți cu babysiteri verificați și instruiți din vecinătate. Sunt mai mult de 350 de părinți care reușesc să îmbine în mod armonios viața de părinte cu cea socială datorită accesului la cei peste 100 de babysiteri instruiți de Kido, care au livrat peste 10.000 de ore de babysiting. Noi suntem unica platformă de babysiting care oferă instruiri de îngrijire corectă a copilului direct de pe mobilul tău” a punctat Diana Ivanov. 

Un alt startup care vine în ajutorul părinților est edezvoltat de Maricela Bejan care își dorește să implimenteze tehnologiile în asigurarea sănătății bebelușilor prin platforma Baby Medi.

 „Toate mamele din R. Moldova se confruntă cu probleme legate de sănptate copiilor lor. Noi avem o soluție pentru aceste probleme de exemplu, măsurarea temperaturii sau nivelului de oxigenare în sânge. Avem o aplicație mobilă care poate să monitorizeze toți acești indicatori. Aceste date se transferă la aplicația mobilă a mamei care poate să monitorizeze care este starea de sănătate a copilului” a explicat Maricela Bejan

Și o echipă formată din trei studenți au venit cu o inovație în lumea jocurilor. 

„Echipa noastră a elaborat primul proeict, un joc în 2D, cu o platformă mare. Jucătorul are dreptul să aleagă direcția, lucru care ajută să modifice dispoziția jucătorului. Noi vrem ca jucătorul să se înteleagă mai bine pe sine și să descopere mai mult în lume” au spus tinerii. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal