Politika, pe gustul tău. Chateau Cristi a lansat o nouă gamă de vinuri (FOTO)

Politika, pe gustul tău. Chateau Cristi a lansat o nouă gamă de vinuri (FOTO)

O altfel de „Politika” a apărut în Republica Moldova. Chateau Cristi a lansat o nouă gamă de vinuri dedicată „Oamenilor liberi de orice ideologie”, celor care aleg să consume un vin bun în locul promisiunilor și show-urilor politice. 

Politika include două vinuri roșii obținute din soiurile Cabernet Franc, Merlot și Cabernet Sauvignon. Aici, vinificatorul și-a demonstrat pe deplin măiestria, reușind să creeze din aceleași soiuri două cupaje cu gusturi total diferite.

...

Publicitate

Cu o corpolență medie și taninuri fine, Cupajul Democratic reprezintă „o alianță a trei soiuri cu caracter, principii și valori”, care este dominat în proporție de 50% de soiul Cabernet Franc. Acest vin roșu se face remarcat prin note de prune, cireșe și fructe de pădure.

La rândul său, Cupajul Conservator e „o coaliție a soiurilor nobile, tradiționale și stataliste”, unde lider este soiul Merlot, cu o proporție de 40%. Este un vin cu taninuri moderate și cu note ceva mai picante de condimente și ierburi balsamice.

...

Cu ocazia lansării, vinăria a dat startul unui concurs în care sunt puse la bătaie pachete anticriză. Cu un like pentru pagina POLITIKA WINE și îndeplinind câteva condiții simple, oricine poate deveni fericitul câștigător al unui set anticriză ce constă din două sticle de vin Politika și două perechi de ciorapi călduroși, care vor asigura beneficiarii cu agent termic toată iarna.

...

Potrivit fondatorului Chateau Cristi, Constantin Șevciuc, Politika se adresează publicului care știe să citească printre rânduri mesajele politicienilor.

„Ne-am gândit să tratăm cu umor acest subiect, de vreme ce discuțiile despre politică au devenit un adevărat sport național. Nu este un protest, ci mai degrabă o satirizare a ceea ce ne-a tot demonstrat clasa politică timp de 30 de ani. Pentru început, lansăm două vinuri, Cupajul Democratic și Cupajul Conservator, dar ne propunem să lărgim această gamă, care sperăm să fie pe placul iubitorilor de vin.”

Constantin Șevciuc, fondatorul vinăriei Chateau Cristi

Autor:

Începând cu 2017, vinăria a readus la viață tradițiile vechi de peste 130 de ani ale familiei Cristi. Numele acesteia este legat de Vladimir Cristi, o importantă personalitate politică a timpului său, fost primar al orașului Chișinău, dar și un vinificator talentat.

...

Chateau Cristi creează vinuri de clasa premium, multe dintre acestea fiind apreciate cu medalii de aur la concursurile internaționale din întreaga lume. Totodată, vinurile Chateau Cristi se regăsesc și în meniurile mai multor restaurante cu stele Michelin din Franța și Spania.

Podgoriile vinăriei sunt situate la sudul Moldovei, în apropierea satului Găvănoasa, iar pentru fabricarea vinurilor sunt utilizate tehnologii avansate. Colecția Chateau Cristi numără în prezent peste 10 vinuri albe, roșii și un rosé.

Ca să consolidăm și să dezvoltăm parteneriatul nostru bilateral, abonează-te la ultimile știri de la Politika de pe paginile de facebook și instagram.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal