ONU Moldova a oferit patru premii pentru promovarea drepturilor omului

ONU Moldova a oferit patru premii pentru promovarea drepturilor omului

La cea de a 16 ediție a premiilor ONU pentru drepturile omului au fost premiați patru laureați. Ceremonia a fost organizată tradițional, la 10 decembrie, când este marcată  Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Ediția din acest an include patru premii pentru categorii diferite de manifestare. 

Primul premiu, oferit grupurilor sau organizațiilor pentru implicare activă în promovarea egalității și nedescriminării pentru anii 2020-2021 a fost acordat Coaliției Naționale „Viață fără violență în familie”.

„Principalul rezultat pentru noi este numărul de femei și copii care nu se întorc la agresor și pot să-și continue viața decent. Pentru mine, acesta este un rezultat, viața unui om este cel mai bun rezultat”, a spus corodonatoarea coaliției Veronica Teleucă.

Publicitate

Cel de-al doilea premiu a fost oferit pentru realizări remarcabile legate de drepturile la sănătate, educație, muncă și protecție socială, în contextul pandemiei de COVID-19, în perioada martie 2020 - octombrie 2021. Acesta a fost înmânat organizației neguvernamentale Concordia.

„Pentru Concordia este important să simtă că este apreciată și acest premiu este mai mult o valoarea considerabilă pentru toți cei 230 de angajați care zilnic muncesc asiduu alături de beneficiari” a spus directoarea executivă a organziației, Tatiana Baltă.

Premiul pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului la nivel local a fost oferit Angelei Croitor.

„Avem diverse diplome, scrisori de gratitudine, dar ele au un farmec aparte atunci când ești obosit, ele motivează. Sunt mulți oameni în spatele acestei diplome. Vreau să spun un mare mulțumesc pentru că munca noastră este apreciată”, a menționat Angela Croitor.

Ultimul premiu a fost oferit organizației neguvernamentale „Copil Comunitate Familie”, pentru o realizare remarcabilă în domeniul drepturilor omului la nivel național a fost primit de Liliana Rotaru, directoarea organizației.

„Este nevoie de o comunitate să crești un copil și, de multe ori, această comunitate nu se limitează la familie sau sat, dar se extinde și la alți actori sociali. (...) Când vorbim despre drepturile omului, pentru mulți dintre cetățenii noștri acestea sunt un lux și ei au nevoie de sprijinul comunității pentru a avea acces la aceste drepturi”, a declarat directoarea CCF, Liliana Rotaru.

Ziua Internațională a Drepturilor Omului, celebrată la 10 decembrie, la nivel mondial, marchează adoptarea și proclamarea, la 10 decembrie 1948, a Declarației Universale a Drepturilor Omului, elaborată sub egida ONU. Având o însemnătate deosebită pentru dezvoltarea conceptului drepturilor omului pe plan internațional, aceasta reprezintă prima exprimare globală a drepturilor omului, dar și una dintre sursele principale, prevederile căreia se regăsesc transpuse în textul Constituției Republicii Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal