Transportatorii anunță un nou protest: 200 de unități de transport, în PMAN și curse regulate, suspendate în toată țara

Transportatorii anunță un nou protest: 200 de unități de transport, în PMAN și curse regulate, suspendate în toată țara

Transportatorii de pasageri anunță un nou protest de amploare. Acțiunea e planificată pentru 16 decembrie, iar la manifestația din Piața Marii Adunări Naționale se estimează că vor fi aduse circa 200 de unități de transport. La data protestului se anunță suspendarea activității mai multor curse naționale.

Nemulțumirile transportatorilor vizează Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), dar și Agenția Națională Transport Auto, informează Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

„De la data ultimului protest și până în prezent, MIDR nu a întreprins nici o acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. MIDR nu a venit cu propuneri de a micșora din povara transportatorilor de a suporta cheltuielile excesive pe care le încasează gările, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat nici unul din actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor etc”, se arată într-un comunicat al APOTA.

Publicitate

Reprezentanții transportatorilor spun că ar exista în practică scheme ilegale în sector care s-ar trage încă din anii trecuți. Aceștia sunt nemulțumiți că interesele lor ar fi ignorate.

Protestul se va desfășura la 16 decembrie cu ieșirea în PMAN a unităților de transport, iar pe întreg teritoriul țării vor fi suspendate un număr impunător de curse regulate, spun organizatorii.

AGORA amintește că, la 25 noiembrie, mai mulți transportatori auto s-au adunat la protest în fața Guvernului. Aceștia au venit să-și manifeste nemulțumirea pentru faptul că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) nu le-ar îndeplini solicitările.

...

Transportatorii se arată nemulțumiți de politica tarifară aplicată de minister la serviciile de transport rutier și de pretinsa protejare a schemelor de corupție din domeniu. Aceștia au cerut să fie majorate costurile biletelor de călătorie pentru pasageri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal