Noi reguli de intrare în România: 10 zile de carantină pentru persoanele vaccinate, dar fără test PCR

Noi reguli de intrare în România: 10 zile de carantină pentru persoanele vaccinate, dar fără test PCR

Condițiile de intrare în România au fost modificate, vineri, din nou, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la doar câteva zile de la adoptarea lor. Astfel, CNSU a decis să reducă perioada de carantină pentru persoanele care vin din afara UE, care sunt vaccinate dar nu prezintă test PCR. Acestea vor sta în carantină 10 zile, în loc de 14 zile, scrie digi24.ro. 

Noile reguli de carantină pentru cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene sau din state terțe sunt stabilite în funcție de riscul de infectare și se aplică până pe 8 ianuarie 2022. Astfel, vineri s-a decis reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR. În același timp se anulează posibilitatea de a ieși din carantină în a 10 zi dacă se efectuează test RT-PCR în a opt zi.

Cine stă în carantină 

Publicitate

În cazul în care persoanele vin în România din alte state decât UE și spațiul european, nu vor intra în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

De altă parte, e prevăzută carantină pentru 10 zile la o adresă declarată sau într-un spațiu special amenajat în cazul în care persoanele nevaccinate ori cele care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară,  dar care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul national, indiferent de zona de risc în care sunt încadrate statele din care vin.

Carantina de 14 zile este pentru persoanele care intră în România și nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR stau în carantină 10 zile.

Menționăm că măsurile adoptate vineri de CNSU urmează să fie aprobate de guvernul român. Șeful DSU a precizat că ele vor intra în vigoare în două zile, cel mai probabil de luni.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal