Octavian Țîcu anunță că își depune mandatul de președinte al PUN: „Nu în unirea unioniștilor e soluția Unirii cu România”

Octavian Țîcu anunță că își depune mandatul de președinte al PUN: „Nu în unirea unioniștilor e soluția Unirii cu România”

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a anunțat că își va depune mandatul de președinte al formațiunii, după ce Biroul Politic i-a solicitat acest lucru. Într-un live pe pagina sa de Facebook, politicianul susține că nu va participa nici la congresul extraordinar, convocat prin decizia aceluiași for.

„Vineri s-au adunat într-un Birou Politic acești băieți și, în absența mea, mi-au cerut demisia din funcția de președinte, invocând pierderea alegerilor și responsabilitatea pe care trebuie să mi-o asum. Au convocat un congres, care va avea loc sâmbătă. Aici lucrurile nu se termină, pentru mine era simplu să-i înlătur în calitate de președinte. Dar acesta nu e partidul meu. Fondatori ai acestui partid sunt Ana Guțu și Anatol Șalaru. Ei s-au unit și mi-au cerut demisia și au cerut organizarea unui congres, la care eu nu vreau să particip împreună cu echipa pe care am adus-o în PUN. Pentru această gașcă nu contează idealul de Unire”, susține Țîcu.

Publicitate

Politicianul susține că nu mai vede cum ar putea conduce PUN, în condițiile în care se cere demisia sa. Acesta este de părere că formațiunea ar fi fost anihilată prin această decizie.

„Prin urmare, aici se încheie capitolul PUN. Anatol Șalaru, împreună cu Ana Guțu, au îngropat pentru o anumită perioadă unionismul în R. Moldova, l-au distrus prin această decizie. Pentru că ei nu au ce face în loc. Acest partid este mort. Ceea ce este mai grav este că au anihilat un partid, care putea deveni o alternativă a actualei guvernări. Eu nu am de gând să lupt cu oamenii din partid. Am învățat că nu trebuie să te legi cu oamenii care te-au trădat o dată. Nu în unirea unioniștilor e soluția Unirii cu România. Acest lucru este o utopie”, declară președintele PUN.

Țîcu spune că se retrage din politică și că va reveni atunci când va exista o susținere mai mare a ideii unioniste din partea cetățenilor.

Precizăm că membrii Biroului Politic al PUN i-au cerut vineri, 10 decembrie, lui Octavian Țîcu să demisioneze din funcția de președinte al formațiunii, fiind dispusă și organizarea unui congres extraordinar peste o săptămână, pe 18 decembrie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal