Krasnoselski, felicitat de Dodon pentru victoria la „prezidențialele”. Platforma DA critică gestul

Krasnoselski, felicitat de Dodon pentru victoria la „prezidențialele”. Platforma DA critică gestul

Liderul separatist, Vadim Krasnoselski a fost felicitat de fostul președinte Igor Dodon, pentru victoria obținută în cadrul așa-ziselor alegeri prezidențiale din stânga Nistrului. În același timp, Dodon se arată nemulțumit de reacția Guvernului de la Chișinău care a declarat „scrutinul prezidențial” drept unul care nu este și nu poate fi recunoscut, fiind considerat nul din punct de vedere juridic.

„Felicitări lui Vadim Nikolaevici Krasnoselski pentru realegerea în funcția de conducător al Transnistriei. Procesul soluționării problemei transnistrene este de o importanță națională și de el depinde viitorul statalității moldovenești, iar pe malul stâng al Nistrului nu există alți parteneri de negocieri în afara conducerii de facto a regiunii”, a declarat Dodon.

Publicitate

„Peste 100 de mii de locuitori ai regiunii (aproximativ 80%) au votat pentru actualul lider al Transnistriei. Toți sunt compatrioții noștri. Vocea acestor oameni ar trebui respectată. A le numi votul „ilegal" înseamnă a le insulta demnitatea umană”, a adăugat acesta.

Dodon a criticat guvernarea și pentru faptul că a interzis accesul pe teritoriul țării a unor jurnaliști și activiști ruși care tindeau să ajungă duminică la scrutinul nerecunoscut de la Tiraspol.

„Actuala conducere a Moldovei, fie că vrea sau nu, va trebui să aibă un dialog cu actuala guvernare de la Tiraspol. Mai devreme sau mai târziu, toți liderii Moldovei și-au dat seama de asta, de la Mircea Snegur la Vlad Filat și Pavel Filip. Continuarea dialogului bazat pe respect reciproc și consolidarea măsurilor de creștere a încrederii este singura cale către o soluționare pașnică a problemei transnistriene”, susține fostul șef de stat.

La finalul mesajului Dodon, i-a urat așa-zisului președinte al „rmn” conducere de succes „a regiunii în acest moment dificil”.

Te-ar putea interesa și: Cum reflectă presa de la Tiraspol așa-numitele alegeri din stânga Nistrului

Gestul lui Dodon a fost criticat de Platforma DA care a condamnat „recidiva fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care acesta îl felicită cu rezultatele alegerilor ilegal pe așa-numitul lider al regiunii transnistriene, Vadim Krasnoselski”.

În context, reprezentanții formațiunii au solicitat organelor de anchetă să se expună pe multiplele materiale din dosarele în care este vizat Dodon, fiind vorba de cazul „kuliok”, finanțarea obscură a PSRM din of-shor-ul Bahamas, importul fraudulos al energiei electrice în 2008 și îmbogățirea ilicită.

„Platforma DA așteaptă o reacție promptă si dură de la autoritățile abilitate ale statului, atât in raport cu expunerile vis-à-vis de așa-zisa victorie a lui Krasnoselski în regiunea separatistă, cât si în raport cu acțiunile anterioare ale lui Igor Dodon”, se arată în comunicatul formațiunii.

Amintim că, autoritățile de la Chișinău au declarat că nu recunosc scrutinul din stânga Nistrului, pe care le consideră nule din punct de vedere juridic. O poziție asemănătoare a fost enunțată și de Guvernul de la București.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal