Educația nutrițională este esențială în combaterea obezității

Educația nutrițională este esențială în combaterea obezității

Obezitatea este una dintre bolile care afectează din ce în ce mai mulți oameni la nivel global. Educația nutrițională are un rol foarte important în lupta împotriva obezității și aceasta trebuie să înceapă de la cea mai fragedă vârstă. Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru al Comitetului Consultativ în Nutriție Herbalife, este de părere că de-a lungul întregii vieți, fiecare dintre noi trebuie să învățăm permanent despre alimentație.

„Aplicarea zilnică a cunoștințelor de nutriție sănătoasă este esențială pentru starea de bine și sănătatea omului modern. Acestea trebuie însușite de la cea mai fragedă vârstă și, dacă în comportament contează mult cei 7 ani de acasă, pentru sănătate și o greutate normală sunt cruciale elementele de nutriție pe care trebuie să le învățăm de-a lungul întregii vieți.”

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu

Autor:

Publicitate

De aceeași părere este și Kent Bradley M.D., MBA, MPH – Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition, care consideră că o alimentație sănătoasă este posibilă atunci când se iau decizii informate care pot rezulta doar din educație.

„Atunci când alegeți între două alimente cu aceeași cantitate de calorii, trebuie să țineți cont că alegerea unui aliment poate oferi organismului proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale de care avem nevoie în fiecare zi, în timp ce o altă alegere poate oferi calorii goale din zahăr și grăsimi, fără nutrienți semnificativi”, spune Kent Bradley, menționând că sănătatea este un concept holistic, iar alimentația echilibrată este doar o parte a ecuației pentru o viață sănătoasă și fericită.

El pune accent pe faptul că un regim de exerciții constante și o comunitate de sprijin sunt de asemenea esențiale pentru pierderea în greutate și adoptarea unui stil de viață activ și sănătos.

„Înconjurându-vă de persoane care vă oferă sprijin, precum cele care împărtășesc aceleași valori, și care doresc să aibă un stil de viață activ și sănătos, vă puteți crește semnificativ șansele de a vă atinge obiectivele personale.”

Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition

Autor:

Un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine a constatat că persoanele care se plimbă frecvent au valori mai mici ale tensiunii arteriale, ale frecvenței cardiace în repaus și ale colesterolului total. Mișcarea determină și o reducere a grăsimii corporale și a Indicelui de Masă Corporală (IMC). De această părere sunt și specialiștii care lucrează la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (Center for Disease Control and Prevention – CDC) din SUA. În România, conform datelor raportate de studiul PREDATORR (Studiul Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi), aproape o persoană din trei suferă de obezitate. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că o persoană din două, cu vârsta de peste 18 ani, suferă de obezitate, iar această tendință este în creștere.

Conferinţa „Explorarea modelelor de management al greutății în secolul XXI”, care a avut loc în luna mai și la care a participat ca și speaker Kent Bradley, Chief Health and Nutrition Officer, Herbalife Nutrition, a adus în prim plan nevoia crescândă și urgentă de a ne concentra asupra sănătății și stării de bine. Participanții au demonstrat că există multe dovezi cu privire la impactul unui stil de viață sedentar și la alegerile alimentare cu un conținut scăzut de substanțe nutritive cheie, dar care oferă un exces de calorii, ceea ce duce într-un final spre obezitate.

Despre Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition este o companie globală care a schimbat viața oamenilor oferind produse nutriționale excepționale și o oportunitate de afaceri pentru distribuitorii săi independenți încă din 1980. Compania oferă produse de înaltă calitate care au la bază studii științifice, vândute în peste 90 de țări de către distribuitori independenți. Aceștia oferă consiliere individuală și o abordare orientată spre comunitate, iar acest lucru îi inspiră pe clienți să adopte un stil de viață mai sănătos, mai activ. Prin inițiativa globală de oprire a foametei, Herbalife Nutrition se angajează, de asemenea, să ofere nutriție și educație comunităților din întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vizitați IAmHerbalife.com.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal