Yep Moldova susține tinerii să dezvolte propriile start-upuri. Aflați cine sunt câștigătorii ultimei ediții Start-up Battle (VIDEO)

Yep Moldova susține tinerii să dezvolte propriile start-upuri. Aflați cine sunt câștigătorii ultimei ediții Start-up Battle (VIDEO)

Din anul 2016, Yep Moldova este comunitatea care adună tineri dornici de provocări și dezvoltarea propriilor start-upuri. 

„Noi suntem o organizație care activează atât în Ucraina cât și în Moldova, lucrăm atât cu elevii, cu studenții dar și cu antreprenorii care sunt la început de cale care au afaceri și vor să introducă produse inovaționale sau cu fondatori care care se gândesc să dezvolte un start-up. Cam asta este YEP Moldova! Avem și activități educaționale, și activități inspiraționale dar și multe evenimente care vin să conecteze comunitatea”

Viorica Cerbușca, CEO Artcor & Yep Moldova

Autor:

Publicitate

„Pe parcursul a cinci ani susținem lansarea și dezvoltarea start-upurilor. Printre participanți sunt foarte mulți studenți. Anul, în jur de cinci mii de studenți absolvesc programele noastre din Ucraina și Moldova. Avem câteva sute de start-upuri care au trecut prin programele de incubator și cred că în ultimii doi ani am ajutat mai multe start-upuri să atragă investiții și granturi pentru a se putea dezvolta”, spune fondatorul Yep Incubator din Kiev, Andrei Zaikin.

De această dată, Start-up Battle a adunat 7 echipe de tineri care și-au putut prezenta ideile inovative.

„Pe parcursul a trei ani de zile organizăm Pitch Day sau Bătălia Start-upurilor în care antreprenorii își prezintă ideile lor și ele sunt absolut din diverse domenii”, declară Viorica Cerbușca CEO Artcor & Yep Moldova.

„La etapa inițială de dezvoltare a unei idei, procesul și programele pe care le oferim se potrivesc pentru fiecare”, spune Andrei Zaikin.

...

Timp de 4 minute, participanții și-au prezentat ideile, după care au răspuns la întrebările juriului.

„Am aflat de Yep Moldova acum câteva luni. Defapt, aceasta este a doua ediție de Start-up Battle la care participăm. Am venit cu ideea de umn market place care arată mai mulți influenceri și mai multe granduri și îi conectează împreună. Respectiv, le oferă brandurilor de a contacta direct influencerii și de a încheia contacte cu ei și o considerăm importantă dat fiind faptul că suntem în era în care majoritatea persoanelor petrec timp pe social media și toate alegerile noastre în privința de cumpărături sunt legate de recomandările influencerilor”, spune Andreea Cojocaru, participantă la Start-up Battle.

„Împreună cu soțul, am creat o patiserie în condiții de casă unde gătim deserturi sănătoase fără gluten, zahăr și produse lactate”, spune Natalia Zolotco, participantă Start-up Battle.

Cele mai bune idei au fost premiate cu granturi nerambursabile.

„Noi oferim, cu suportul Ministerului Afacerilor de Externe a Estonieri și Garage 48, granturi de până la 2000 de euro pentru ca ei să poată să-și continue afacerea, ideea de start-up”, spune Viorica Cerbușca CEO Artcor & Yep Moldova.

„Am venit, am crea un start-up și am câștigat. Avem ca idee să creăm o platformă de turism cu elemente de 3D și gamification, ceea ce înseamnă că noi vrem să integrăm mai mult pe persoane care vor să cunoască lumea. Dacă la noi apelează un client internațional atunci noi creăm pentru el un tur internațional, dacă apelează clientul local atunci noi facem turul local”, spune Alexandru Osadcenco, câștigător pitch Battle.

„Astăzi am ocupat locul II și am câștigat 1000 de euro, bani pe care îi vom folosi pentru testarea diferitelor ipoteze pentru dezvoltarea afacerii noastre”, spune Natalia Zolotco, premianta cu locul II.

„Echipa noastră se numește Fluency și noi suntem foarte, foarte entuziasmați că am reușit să ne exprimăm mesajul nostru și am reușit să luăm mențiunea de cel mai bun pitch la această ediție. Premiul pe care l-am obținut este o călătorie la Kiev unde nopi vom avea șansa să prezentăm ideea noastră la Demo Day din Kiev și suntem foarte recunoscători organizatorilor pentru această oportunitate”, spune Andrian Nicolaev, participant Start-up Battle.

Yep Moldova oferă suport pentru toți doritorii de a-și valida un model de business, să își identifice clientul și să învețe să-și vândă ideea de startup investitorilor, prin intermediului unui pitch construit corect. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal