Endava trece de pragul de 10.000 de oameni. Moldova rămâne dintre cele mai importante hub-uri de livrare la nivel mondial

Endava trece de pragul de 10.000 de oameni. Moldova rămâne dintre cele mai importante hub-uri de livrare la nivel mondial

Endava anunță că a trecut de pragul de 10.000 de angajați la nivel global, împărțiți în locații close-to-client în Europa de Vest, Regatul Unit al Marii Britanii, Statele Unite ale Americii, Australia și Singapore, precum și în locații de livrare de tip nearshore în Europa Centrală și America de Sud.

„Atingerea acestui reper validează mai curând abordarea noastră, nu neapărat succesul. Endava nu a avut niciodată ca obiectiv doar să devină o organizație mare. Am pus tot timpul accentul pe a avea echipe minunate, care își îndeplinesc extraordinar sarcinile pentru clienți, care la rândul lor se întorc la noi pentru mai multe proiecte. Acest lucru permite companiei să crească, deschizând oportunități în organizație pentru oamenii noștri, pentru a-și dezvolta cariera, pentru a accepta roluri și responsabilități mai mari, pe măsură ce ne dezvoltăm.”

John Cotterell, CEO, Endava

Autor:

Publicitate

Cei 10.000 de angajați sunt distribuiți în echipe multidisciplinare la nivel global, formate din ingineri cu diferite specializări și grade de senioritate, toți concentrați pe livrarea unor soluții de calitate clienților.

Această abordare permite companiei să-și diversifice și să scaleze aptitudinile și capabilitățile, precum și diferitele tipuri de proiecte pe care le poate aborda, modul în care își poate asuma complet responsabilitatea în oferirea de soluții complexe, într-o multitudine de industrii.

În acest moment, peste 5.000 dintre angajații companiei sunt localizați în regiunea Europa Centrală (Bulgaria, Moldova, România) și lucrează pentru diverși clienți din industrii precum plăți, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom) sau logistică. Fiind una dintre cele mai mari companii de software din Republica Moldova și unul dintre cei mai doriți angajatori, Endava continuă să își dezvolte echipa la nivel local.

„Endava Moldova este cea mai importantă companie IT din Moldova și ne dorim să ne păstrăm poziția. Avem parteneriate cu universitățile de top, comunitatea IT locală și planificăm să ne continuăm investițiile în acest sector. Pe lângă expertiza din domeniile tradiționale de inginerie, lucrăm să dezvoltăm zone noi din domeniile de analiză a datelor, Machine Learning/Inteligență Artificială, Low-Code Development și altele. În paralel cu dezvoltarea acestora în interiorul companiei, lucrăm cu comunitatea IT să creștem și piața locală. Obiectivul nostru este să ne păstrăm poziția de angajator de top atât pentru specialiștii aflați la început de drum cât și pentru inginerii care au deja un nivel ridicat de experiență și expertiză în zonele de business unde Endava activează”.

Veaceslav Panfil, Delivery Unit Manager, Endava Moldova

Autor:

Creșterea viitoare a companiei se bazează pe cultura organizațională, valorile companiei și obiectivul de bază al companiei. Aceste elemente au susținut dezvoltarea continuă și au influențat menținerea unui procent al plecărilor din companie, la jumătate față de valoarea medie la care se situează acest indicator pe piața de profil.

DESPRE ENDAVA

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și livrând soluții robuste.

Compania ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală.

Endava are birouri in Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și centrele de livrare din Uniunea Europeană: România, Bulgaria, Croația și Slovenia; Țările din Europa Centrală: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal