Reacția Marianei Grama la rezultatele controlului ANI, care a descoperit un milion de lei în calitate de avere nejustificată

Reacția Marianei Grama la rezultatele controlului ANI, care a descoperit un milion de lei în calitate de avere nejustificată

Fosta secretară de stat a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a reacționat la rezultatele controalelor demarate de inspectorii ANI, care au constatat o avere nejustificată în mărime totală de peste un milion de lei. Aceasta susține că diferența respectivă a fost încadrată drept cheltuieli nejustificate, din motiv că veniturile soțului ei nu au fost incluse în cadrul controlului derulat de ANI.

„Urmăresc cu atenție ura răspândită și învinuirile aduse în rețele de socializare cu privire la acea publicație a ZdG ”ANI a constatat pe numele unei foste secretare de stat a MAI o avere nejustificată de peste un MILION de lei”, fără știință de cauză, că pentru acest ”lux” am împrumutat 50 de mii de euro, 800 de mii de ruble rusești, deși soțul a lucrat și lucrează de ani buni peste hotarele țării (anii 2000 – 2001, în construcții în Portugalia, anii 2008-2010 – conducător auto transport de mărfuri în Franța, Germania, Spania, România, anii 2015-2017 – conducător auto transport de pasageri pe cursa regulată Timișoara- Chișinău-Timișoara, anii 2017-2020 – conducător auto transport pasageri pe cursa România-Moldova-Franța (Lion)-Moldova-România; 2021 – prezent – conducător auto transport de mărfuri în Germania).

Publicitate

Atrageți atenția, anii în care creșteau copii, anii în care i s-a născut băiatul! Oare aceasta este răsplata pentru dorul de casă și lipsa anilor în care să nu te bucuri de cele mai frumoase clipe de a-ți vedea copii cum îți cresc, ca veniturile obținute peste hotare să fie incluse doar circa 77 de mii de lei moldovenești”, susține Grama.

În cadrul aceleași postări, Grama a oferit detalii despre imobilele deținute de familia ei și despre modul în care acestea au fost obținute. Fosta secretară de stat menționează că, în 2019, Ministerul Apărării a încercat „a mă scoate pe mine în stradă și pe copii mei din apartamentul de serviciu”, deși avea dreptul la spațiu locativ pe viață încă din anul 1997.

„Astfel, urmare a deciziei familiare, am împrumutat 50 de mii de euro și 800 de mii de ruble rusești, plus salariul meu de la Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, pensia, îndemnizația concediului nefolosit de la Ministerul Apărării, îndemnizația de eliberare din serviciul militar, am procurat prin licitație publică așa numitele două imobile sechestrate de către Banca Socială (un imobil este terenul de sub casă și cel aferent casei, și al doilea imobil – este însăși casa). Licitația a avut loc cu câștig de cauză la 3 iunie 2020.

În aceeași zi, soțul, necrezând în posibilitatea câștigului licitației într-un stat de drept, a semnat și achitat arvuna pentru așa numitele ”3 imobile” (1 imobil este terenul de sub casă și aferent, 2 imobil – casă, 3 imobil – un garaj de lângă casă, supus demolării) găsite pe 999.md, din sursele de venit proprii obținute în toți acești ani peste hotarele țării”, a adăugat Grama.

Amintim că, la 14 decembrie, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a constatat o avere nejustificată de peste un milion de lei pe numele fostei secretare de stat a MAI, Mariana Grama.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal