Noi condiții de călătorie în Italia pentru cetățenii Republicii Moldova

Noi condiții de călătorie în Italia pentru cetățenii Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare în țară în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, începând cu ziua de joi, 16 decembrie, toate persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul Republicii Moldova în ultimele 14 zile anterior intrării în Italia vor putea intra în peninsulă „doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință”.

Potrivit comunicatului instituției, noile măsuri se vor aplica în perioada 16 decembrie 2021 - 31 ianuarie 2022.

Publicitate

MAEIE precizează că odată cu introducerea acestei ordonanțe, Republica Italiană a instituit și obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea unui test diagnostic molecular cu 72 de ore sau antigenic cu 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul italian, cu rezultat negativ pentru infecția SARS-CoV-2. Certificatele de vaccinare nu vor fi acceptate ca alternativă în schimbul testului.

În conformitate cu ordonanța Ministrului italian al sănătății din 14 decembrie 2021, aplicabilă din 16 decembrie 2021, Republica Moldova rămâne în „lista E”, ceea ce înseamnă că persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova, vor putea intra în Republica Italiană doar pentru motive de muncă, urgență absolută, nevoile de sănătate, nevoile de studiu, întoarcerea acasă, la domiciliu sau la reședință.

Persoanele care vin sau au tranzitat în ultimele 14 zile Republica Moldova și se încadrează în cerințele sus-menționate, trebuie să respecte inclusiv următoarele măsuri obligatorii la intrarea/întoarcerea din Republica Moldova în Republica Italiană:

– completarea formularului digital de localizare, care poate fi accesat aici: https://app.euplf.eu/#/;

– obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea unui test diagnostic molecular cu 72 de ore sau antigenic cu 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul italian, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 (nu se acceptă certificatele de vaccinare ca alternativă în schimbul testului);

– autoizolarea persoanelor în cauză la adresa indicată în Formularul de localizare a pasagerilor pentru o perioadă de zece zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

– Copiii sub 6 ani sunt scutiți de efectuarea testului molecular sau de captură antigen

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal