A fost constituită o nouă Comisie specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

A fost constituită o nouă Comisie specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

În Parlament a fost constituită o nouă comisie specială pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului cu votul a 62 de deputați. Membrii acesteia vor adopta Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

De asemenea, Comisia va examina dosarele candidaților pentru funcția de Avocat al Poporului. Aceștia, în termen de 60 de zile, vor prezenta Parlamentului candidaturile pentru funcția de Avocat al Poporului.

Din comisie vor face parte: Grigore Novac, Natalia Davindovici, Angela Munteanu - Pojoga, Evghenia Cojocari, Liliana Grosu, Marina Morozova, Nicolai Rusol, – Fracţiunea parlamentară a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Olesea Stamati, Veronica Roșca, Igor Chiriac, Artemie Cătănoi, Vasile Grădinaru, Ana Calinici, Boris Popa, Alla Dolință, Alexandr Suhodolski, Denis Ulanov.

Publicitate

Deputatul Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor şi Socialiștilor Vasile Bolea a cerut să fie exclus din această Comisie.

Amintim că, Natalia Moloșag a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului, chiar dacă aceasta și-a retras cererea. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat în cadrul ședinței din 9 decembrie a Parlamentului, cu votul a 82 de deputați.

Fosta avocată a poporului Natalia Moloșag s-a trezit în centrul unui scandal, după ce în spațiul public au apărut informații că în cadrul instituției pe care o conduce, activează un fost client de-al ei, condamnat penal pentru proxenetism, care fără a fi angajat oficial, are acces la datele instituției.

Ca urmare a apariției acestor informații, 96 de organizații ale societății civile, au cerut explicații publice de la Avocata Poporului, în legătură cu prezența lui Dumitru Godorog în activitatea instituției.

Avocata Poporului a calificat informațiile apărute în public drept „calomnioase” și susține că aceasta au început a apărea după ce a inițiat un control în vederea reformării instituției și să dispună inventarierea patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, unde s-ar fi descoperit mai multe ilegalități admise de fosta conducere, cât și de unii colegi de breaslă.

Menționăm că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cea care i-a oferit votul de încredere în Parlament, de asemenea i-a cerut demisia.

Avocata Poporului Natalia Moloșag a anunțat despre faptul că la 2 decembrie curent a depus cererea de demisie în Parlament.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal