Președintele PPE, Joseph Daul, revoltat de comportamentul deputaților români în cazul Ponta

Președintele PPE, Joseph Daul, revoltat de comportamentul deputaților români în cazul Ponta

„Așteptăm ca plenul Parlamentului României să le ofere posibilitatea procurorilor de a continua învestigațiile față de prim-ministrul Victor Ponta”. Declarația aparține președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul. Oficial european se arată nemulțumit față de avizul negativ dat în ajun de Comisia Juridică a Parlamentului României. 

„Suntem revoltați de tentativele Comisiei Juridice a Parlamentului României de a împiedica justiția să își îndeplinească atribuțiile în ceea ce privește anchetarea faptelor penale de care este acuzat prim-ministrul României, Victor Ponta. Ne așteptăm ca plenul Parlamentului României să ofere posibilitatea procurorilor de a continua învestigațiile față de prim-ministrul Victor Ponta. Parlamentul nu ar trebui să fie niciodată un obstacol în calea înfăptuirii justiției. De asemenea, reprezentanții Guvernului nu ar trebui să se folosească de majoritatea parlamentară pentru propriul interes. Vom monitoriza cu atenție angajamentul Guvernului României de a respecta domnia legii și independența justiției, precum și de a combate cu fermitate corupția din România”, se arată într-o declarație semantă de Joseph Daul. „Este inacceptabil ca ministrul Justiției și prim-ministrul unui stat membru al Uniunii Europene să amenințe protestarii pașnici cu sancțiuni penale. Libertatea de expresie este garantată în Uniunea Europeană. Oamenii care vor să își exprime public nemulțumirile față de un prim-ministru acuzat oficial de fapte grave de corupție nu trebuie împiedicați să facă acest lucru. Facem apel la autoritățile locale să autorizeze orice formă de exprimare pașnică a cetățenilor din România”, conchide sursa citată. Amintim că la 5 iunie 2015, procurorii anticorupție din România au dispus efectuarea urmăririi penale față de prim-ministrul României, Victor Ponta, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani, 17 cazuri de falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și trei cazuri de conflict de interese. La scur timp, președintele României, Klaus Iohannis, i-a cerut public demisia prim-ministrului Victor Ponta, primind însă refuzul liderului Guvernului României. În data de 8 iunie 2015, Comisia juridică a Camerei Deputaților din Parlamentului României a votat împotriva începerii urmării penale a prim-ministrului Victor Ponta. Votul final în plenul Parlamentului este programat în data de 9 iunie 2015.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal