Noi proiecte urmează a fi finanțate de UE în Republica Moldova

Noi proiecte urmează a fi finanțate de UE în Republica Moldova

Uniunea Europeană va acorda suport și finanțare pentru dezvoltarea mai multor domenii din Republica Moldova. Astfel, în cadrul evenimentului de lansare a campaniei „Descoperă Echipa Europa” au fost prezentate trei noi proiecte finanțate de Echipa Europa, în valoare de 36 de milioane de euro.

Primul proiect prevede un sprijin pentru comunitățile locale și are drept obiectiv îmbunătățirea calității vieții și remedierea consecințelor economice și sociale ale pandemiei generate de COVID-19 în comunitățile locale din Republica Moldova.

O altă inițiativă a Uniunii Europene reprezintă un suport pentru sporirea transparenței reponsabilității și accesului la sistemul judiciar. Este un proiect finanțat de uniunea Europeană și implementat de Agenția de dezvoltare a Lituaniei ȘI Agenția Franceză de dezvoltare.

Publicitate

Obiectivul proiectului este de spori transparența prin monitorizarea instanței de judecată, creșterea capacităților avocaților prin asigurarea îmbunătățirii drepturilor la un proces echitabil și oferirea asistenței juridice de calitate în conformitate cu standardele internaționale.

Totodată, Republica Moldova va beneficia și de Suport pentru instituțiile media locale. În cadrul proiectului de finanțare se va oferi asistență pentru mass-media locală pentru crearea conținutului de calitate și îmbunătățirea abilitățile de afaceri ale managerilor media. Astfel, presa locală va beneficia de sprijin de specialitate pentru a îmbunătăți mentenabilitatea instituțiilor.

În cadrul conferinței au fost anunțate și două inițiative recente de suport ale echipei Europa pentru domeniul de eficiență energetică și suport pentru mediul de afaceri implementate în parteneriat cu Banca Europeană de investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Prima ține de renovările de eficiență energetică în clădirile publice din Republica Moldova, un proiect care scop îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea consumului de energie al clădirilor publice, inclusiv spitale, școli și grădinițe.

Potrivit investitorilor, această inițiativă va sprijini Republica Moldova să-și accelereze creșterea socio-economică ecologică și durabilă și să obțină independență energetică.

Și micro-întreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de sprijin. O altă inițiativă UE își propune să faciliteze dezvoltarea competitivității atât la nivel local, cât și internațional. IMM-urile vor putea investi în echipamente moderne și să îmbunătățească calitatea producției.

Potrivit ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, Republica Moldova a fost prima țară europeană care a beneficiat de facilitatea COVAX și de Mecanismul de protecție civilă al UE.

Echipa Europa a fost creată drept răspuns european unit la nevoile majore apărute în țările partenere, în condițiile generate de pandemia COVID-19.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal