Mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe Kransoselski cu „victoria uimitoare” la alegerile nerecunoscute la Chișinău

Mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe Kransoselski cu „victoria uimitoare” la alegerile nerecunoscute la Chișinău

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, a fost joi, 16 decembrie, într-o vizită la Tiraspol. Capul Mitropoliei de la Chișinău s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoselski și l-a felicitat pe liderul nerecunoscut cu ocazia victoriei la pretinsele alegeri care s-au desfășurat în stânga Nistrului pe 12 decembrie 2021, scrie replicamedia.md.

„Vă doresc să vă ajute Dumnezeu în această misiune grea de a sluji poporul, statul și pe Dumnezeu, care necesită putere, răbdare și abilități de a conduce oamenii. Vă doresc ca în viitor să nu uitați că suntem creștini ortodocși. Aceste mișcări pro-vest nu vin de la Dumnezeu, vin din altă parte înspre noi, spre rădăcinile noastre ortodoxe. Noi suntem slujitorii bisericii ortodoxe ruse pe teritoriul Republicii Moldova și ne străduim să păstrăm puritatea ortodoxiei atât cât reușim. Și reușim atunci când ne susține și conducerea țării, dacă ei sunt cu noi pe aceeași undă, atunci va fi și pace în țară”, a spus Mitropolitul Vladimir.

Pe site-ul Mitropoliei de la Chișinău a fost publicat un comunicat de presă care relatează desrpe vizita ÎPS Vladimir de la Tiraspol, fără să se menționeze despre întâlnirea cu Vadim Krasnoselski.

Publicitate

https://www.facebook.com/v10.0/plugins/quote.php?app_id=1454508634928231&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Dfe5edbd2281994%26domain%3Dreplicamedia.md%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Freplicamedia.md%252Ff17314bd50efc8c%26relation%3Dparent.parent&container_width=615&href=https%3A%2F%2Freplicamedia.md%2Fro%2Farticle%2FrYwPBgKg9%2Fvideo-mitropolitul-vladimir-in-vizita-la-tiraspol-l-a-felicitat-pe-krasnoselski-pentru-victoria-uimitoare-la-alegerile-considerate-nule-de-chisinau-si-comunitatea-internationala.html&locale=ro_RO&sdk=joey

Potrivit Mitropoliei, înaltul prelat a vizitat orașul Tiraspol cu ocazia sărbătorii Sfântul Ierarh Sava de la Storojevo, ziua în Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari Savva își sărbătorește ziua onomastică.

Totodată, pe site-ul conducerii nerecunoscute din stânga Nistrului a fost publicat un video cu întâlnirea ÎPS Vladimir, însoțit de Secretarul Mitropoliei Vadim Cheibaș, și cu Vadim Krasnoselski.

Amintim că, în pofida avertizărilor făcute de Biroul pentru reintegrare, așa-numitele autorități de Tiraspol au organizat la 12 decembrie așa-zisele alegeri prezidențiale în stânga Nistrului. Menționăm că mai mulți oficiali ruși, care intenționau să monitorizeze scrutinul neconstituțional, au făcut cale întoarsă pe Aeroportul de la Chișinău.

În urma procesării voturilor, Vadim Krasnoselski a fost reales în funcția de așa-zis președinte al regiunii transnistrene cu 79,4%, scrie presa din regiune.

Ulterior, Krasnoselski a fost felicitat de fostul președinte Igor Dodon, pentru așa zisa victorie. În același timp, Dodon s-a arătat nemulțumit de reacția Guvernului de la Chișinău care a declarat „scrutinul prezidențial” drept unul care nu este și nu poate fi recunoscut, fiind considerat nul din punct de vedere juridic.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal