CARTEA NEAGRĂ a risipei banilor publici 2021: Descarcă gratuit versiunea PDF a publicației

CARTEA NEAGRĂ a risipei banilor publici 2021: Descarcă gratuit versiunea PDF a publicației

„Războiul testelor de sânge”, „Unde-i votul electronic din Consiliul Municipal Chișinău” sau „Locuințele sociale din mai multe raioane, construite dintr-un împrumut european, repartizate cu ignorarea criteriilor de selecție”. Sunt câteva dintre titlurile celor opt investigaţii jurnalistice ce le puteți găsi în „CARTEA NEAGRĂ a risipei banilor publici 2021”. Cartea Neagră 2021 include cazuri de la diferite niveluri ale administrației publice din Republica Moldova și din diferite regiuni ale țării. În total, în cele 70 de pagini, vei descoperi investigații jurnalistice independente (Ziarul de Gardă, Rise Moldova, Radio Orhei, Moldova Curată, Laf.md) care se referă la instalarea centralelor de biomasă în instituții publice, angajări fictive în instituții de stat, repartizarea neconformă a locuințelor sociale și alte subiecte de interes public. 

Cu sprijinul și acceptul Asociației Presei Independente, AGORA ți-o oferă în dar. Toți cititorii AGORA, care s-au abonat la newsletterul „Porția de știri” vor primi absolut gratuit CARTEA NEAGRĂ, versiunea PDF. Procedura pentru ca s-o primești și tu este extrem de simplă: imediat ce îți faci cont pe site (agora.md/login) primești un mail de confirmare, care va conține și PDF-ul. Mai mult, celor care devin membri abonați AGORA le expediem cartea în format hard copy acasă.

Te invităm să-i savurezi conținutul în timpul liber. Vei găsi aici investigațiile anului 2021 despre modul defectuos în care au fost folosiți banii publici. Cartea, ajunsă la a treia ediție, este în limbile română și rusă și e perfect adaptată pentru lectură de pe dispozitive eletronice.

Publicitate

Iată titlurile celor opt investigații

Încălzirea pe biomasă: istoria unui eșec moldovenesc alimentat cu milioanele japonezilor (Victor Moșneag, Ziarul de Gardă, Octombrie 2021)

Banii din spatele uniformei (Iurie Sanduța, Rise Moldova, Octombrie 2021)

Unde-i votul electronic din Consiliul Municipal Chișinău? (Victoria Borodin, Ziarul de Gardă, Noiembrie 2021)

Războiul testelor de sânge (Ion Preașcă, Rise Moldova, Noiembrie 2021)

Milioane de lei cheltuite din Fondul Ecologic Național pentru o stație de epurare cu un viitor incert (Tatiana Djamanov, Radio Orhei, Noiembrie 2021)

Locuințele sociale din mai multe raioane, construite dintr-un împrumut european, repartizate cu ignorarea criteriilor de selecție (Lilia Zaharia, Moldova Curată, Noiembrie 2021)

O parte din banii europeni donați Găgăuziei pentru echipament medical a ajuns la o firmă creată urgent de un activist pro-rus de la Comrat (Victoria Zaharia, Moldova Curată, Piotr Garciu, Laf.md)

825 de milioane de lei în 6 ani: firmele vizate în Dosarul licitațiilor trucate în medicină câștigă în continuare contracte la stat (Mariana Colun, Moldova Curată, Noiembrie 2021)

„CARTEA NEAGRĂ” rămâne a fi o invitaţie către toţi factorii interesaţi de a lucra împreună pentru un stat mai transparent și mai responsabil faţă de cetăţenii săi și resursele acestora.

Lucrarea a fost publicată de către Biroul pentru România și Republica Moldova al Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Libertate, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane, în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în ţările Parteneriatului Estic și Rusia”. Proiect implementat în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API).

Trei motive pentru care merită să-ți faci un cont pe AGORA

Am scris și anterior care sunt avantajele faptului că ai un cont pe AGORA. Îți spunem pe scurt și aici. Odată ce ai un cont pe site ai posibilitate să primești Newsletter-ul nostru zilnic, PORȚIA de știri, în care găsești o sinteză utilă a celor mai importante evenimente din țară și din afara ei; poți Salva articolele ca să le citești mai târziu și poți Urmări subiectele care te interesează (un subiect poate fi urmărit printr-un click pe pictograma +, din dreptul tag-ului de la finalul știrii). Atât subiectele urmărite cât și articolele salvate, le vei găsi adunate în profilul personal AGORA.

Totodată, având deja un cont pe site, poți să cumperi unul dintre abonamentele AGORA, care în vine însoțit de un cadou de la FROM THE HEART SHOP.

Pe final, nu ne rămâne decât să te invităm la lectură și informare din surse sigure, iar dacă alegi și să ne susții pentru munca pe care o facem, îți mulțumim.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal