„Ar fi utilizat resurse administrative în scopuri personale”. Cum argumentează consilierii raionului Strășeni demiterea președintelui Pavel Tamaciuc (DOC)

„Ar fi utilizat resurse administrative în scopuri personale”. Cum argumentează consilierii raionului Strășeni demiterea președintelui Pavel Tamaciuc (DOC)

Utilizarea resurselor administrative în scopuri personale. Acesta este argumentul care a stat la baza deciziei Consiliului Raional Strășeni de a-l demite din funcția de președinte al raionului pe Pavel Tamaciuc. În decizia emisă de instituție se menționează că Tamaciuc ar fi favorizat mai mulți agenți economici în contractarea unor servicii și că unele mijloace financiare publice ar fi fost folosite „neconform necesităților”.

În decizia de eliberare din funcția de președinte de raion se invocă precum că Pavel Tamaciuc ar fi utilizat mijloace financiare în alte scopuri decât necesitățile existente și că ar fi acceptat „influență externă”. La fel, fostul președinte este acuzat că ar fi favorizat anumiți agenți economici când ar fi contractat lucrări și servicii în baza contractelor de mică valoare. 

Iar alt punct din decizia consilierilor este menționată „încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese prin acordarea premiului în baza dispoziției președintelui raionului”. La fel, se mai menționează că anumite mijloace financiare n-ar fi fost valorificate conform destinațiilor.

Publicitate

Drept consecință a celor menționate în decizia aleșilor locali, aceștia au hotărât să aplice sancțiune disciplinară pe numele lui Pavel Tamaciuc prin demitere din funcția de președinte de raion.

AGORA a solicitat o reacție din partea fostului președinte de raion la acuzațiile ce i se aduc. Fostul ales local nu a venit deocamdată cu vreun comentariu la acest subiect.

...

Menționăm că recent, în cadrul ședinței ordinare a consiliului raional Strășeni, Pavel Tamaciuc a prezentat raportul de activitate și a fost evaluat nesatisfăcător. Consilierii au propus drept sancțiune disciplinară mustrarea aspră cu destituirea din funcție, potrivit presei locale.

Anterior, acesta a ajuns în vizorul ANI, pentru că și-ar fi acordat premii bănești sie și altor aleși din aparatul președintelui raionului, în valoare totală de circa 100 de mii de lei. Premiile au fost acordate cu prilejul Hramului municipiului Strășeni. Tamaciuc a semnat personal dispoziția prin care s-a premiat pe sine însuși cu un salariu de funcție. Atunci, avocatul președintelui raionului Strășeni declara că acesta nu a încălcat legea. 

Pavel Tamaciuc a devenit președinte al raionului Strășeni în noiembrie 2019, cu votul a 17 consilieri din PPDA, PDM, PP ȘOR și PSRM. 

Citește și: Viața din afara bulei: Lumina transparenței, stinsă la Strășeni (VIDEO)

Anterior, președintele raionului Strășeni a fost eroul unui material din seria Viața în afara Bulei. Atunci, alesul local a refuzat să discute cu echipa AGORA, deși jurnaliștii l-au așteptat două ore în holul instituției. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal