Primele declarații ale lui Grigorișin, după victoria din Bălți. A mulțumit pentru susținere și a lansat promisiuni (VIDEO)

Primele declarații ale lui Grigorișin, după victoria din Bălți. A mulțumit pentru susținere și a lansat promisiuni (VIDEO)

După scrutinul din Bălți care s-a terminat cu victorie pentru Nicole Grigorișin, candidatul independent a organizat un briefing de presă în care a mulțumit celor puțini locuitori ai orașului care au ieșit la vot. 

„S-a terminat cea mai murdară și mai mincinoasă campanie electorală. Cine și ce n-ar spune, le mulțumesc locuitorilor orașului, consilierilor municipali, instituțiilor din oraș, activiștilor, echipei mele care m-au susținut”, a spus Grigorișin.

Alesul local a promis că în continuare va munci pentru a duce până la capăt proiectele pe care le-a pornit, iar o atenție deosebită va fi acordată pensionarilor. 

Publicitate

Potrivit informațiilor publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), duminică, prezența la urnele de vot în municipiul Bălți a fost de 10.209 de persoane sau 9,98 %.

Nicolai Grigorișin a câștigat alegerile locale din Bălți acumulând 84,77% din sufragii, adică 7.148 de voturi. Contracandidatul său, Nicolae Chirinciuc, membru al partidului Patrioții Moldovei a fost votat de 1.258 de bălțeni, acumulând 15,23% din voturi.

Potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Menționăm că Nicolai Grigorișin a devenit primar interimar al municipiului Bălți, după ce la data de 12 iulie curent, Renato Usatîi a anunțat că demisionează din funcția de edil, fiind nemulțumit de scorul pe care l-a obținut formațiunea sa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Alegerile din Bălți au fost amânate pentru 19 decembrie, după ce candidata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost scoasă din cursă, pentru că a folosit bani nedeclarați în campania sa. Așadar, turul doi al scrutinului din data de 5 decembrie a fost anulat. Atunci, bătălia urma să se dea între Marina Tauber și Nicolai Grigorișin.

Odată cu amânarea alegerilor, CEC a stabilit că Nicolai Grigorișin, concurentul clasat pe locul doi în turul întâi, va concura cu cel de pe locul trei, adică cu Boris Marcoci, de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

Cel din urmă s-a retras, așa că legea spune că persoana de pe poziția patru ar fi urmat să îi ia locul, fiind vorba de Alexandr Nesterovschi, candidatul BECS. În cele din urmă, și acesta a declarat pe facebook că nu va participa la alegeri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal