Soluția primarului pentru ambuteiajele din centrul Chișinăului: Acces public la parcările Parlamentului și a Guvernului

Soluția primarului pentru ambuteiajele din centrul Chișinăului: Acces public la parcările Parlamentului și a Guvernului

Parcări publice la Parlament și Guvern. Aceasta e propunerea primarului general al capitalei, Ion Ceban, care va solicita ca spațiile destinate parcărilor de la cele două instiuții să fie deschise pentru acces în perioada sărbătorilor de iarnă. „La Primărie ograda este accesibilă”, a făcut un apropo edilul la ședința săptămânală a Primăriei Chișinău.

Propunerea a pornit după ce edilul ar fi sesizat nemulțumiri de la unii funcționați publici. Ceban crede că ambuteiajele din capitală ar avea legătură și cu sărbătorile de iarnă.

„Ambuteiaje sunt, deoarece unele străzi sunt în reparație și asta este bine. Mai sunt ambuteiaje în centrul orașului seara deoarece toată lumea se concentrează la brad, dar și la Orășelul amenajat pentru copii în PMAN. Dacă mergi câteva străzi la deal sau la vale, e liber. Eu am o idee”, spune Ion Ceban.

Publicitate

Primarul propune ca parcarea Parlamentului de pe câteva etaje, care se află în instituție, dar și parcarea din ograda Parlamentului să devină parcări publice.

...

„Și în spatele Guvernului unde seara nu mai este niciun guvernant, la fel să devină public. În ograda Primăriei este accesibilă pentru toată lumea. Rog Direcția Transport să faceți această solicitare măcar pe perioada sărbătorilor către bravii noștri guvernanți”, spune Ceban.

Menționăm că problema ambuteiajelor din Chișinău a fost abordată într-o serie de materiale realizate de echipa AGORA, intitușate „Focar în trafic”. Recomandăm: 

Focar în trafic! Soluții pentru ambuteiajele din Chișinău, sugerate de cititorii AGORA: Transport public, parcări sau centură de ocolire a orașului (VIDEO)

Cât despre parcarea Parlamentului, gardul ce limitează accesul public în ograda instituției a fost instalat în 2018. De fapt, lucrările la construcția gardului au început în noiembrie 2017, iar la mijlocul lunii decembrie fundamentul construcție părea a fi gata.

Vezi aici o galerie foto: A apărut gardul în jurul Parlamentului. Cum arată construcția pentru care plătim 5 milioane de lei

Anterior, Ministerul Economiei anunțase că gardul va avea o înălțime de 2,5 metri și o lungime de 240 de metri. Baza acestuia va fi din granit, iar sus vor fi instalate „secțiuni decorative de metal”. Construcția costă cinci milioane de lei.De altă parte, spațiul destinat parcărilor de la Guvern nu este îngrădit.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal