Austria impune noi reguli de intrare în țară: Certificat de vaccinare și teste PCR

Austria impune noi reguli de intrare în țară: Certificat de vaccinare și teste PCR

Începând cu 20 decembrie, Austria impune noi măsuri restrictive de intrare în țară. Aceste asunt valabile și pentru cetățenii R. Moldova. Astfel, în Austria pot intra doar persoanele care confirmă vaccinarea sau vindecarea în cazul infecției cu noul coronavirus. În același timp, toți călătorii trebuie să dețină și un rezultatul negativ al unui test de tip PCR efectuat cu cel mult trei zile înaite de traversarea frontierei.

Măsurile impuse de Austria prevăd obligativitatea ca toți călătorii să se înregistreze prealabil pe platforma Pre TravelClearance (PTC).

Cât despre certificatul de vaccinare, acesta trebuie să includă un ser autorizat în Austria. Vaccinarea trebuie să fie îndeplinită conform următoarelor condiții:

Publicitate

- imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 270 de zile în urmă, cu condiția ca între administrarea primei și celei de a doua doze să fi trecut cel puțin 14 zile;

- în cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doză, aceasta să nu fi fost efectuată cu mai puțin de 21 de zile în urmă, dar nu mai mult de 270 de zile;

- dacă vaccinarea a avut loc după cel puţin 21 de zile de la emiterea unui test biologic-molecular pozitiv pentru SARS-CoV-2 sau a dovezii prezenței anticorpilor, cu condiția ca vaccinul să nu fi fost administrat cu mai mult de 270 de zile în urmă;

- imunizarea cu o doză nouă (administrată persoanelor imunizate cu schemă completă), de la care să nu fi trecut mai mult de 270 de zile, iar între momentul imunizării complete și administrarea noii doze să fi trecut cel puțin 120 de zile.

La fel, persoanele pot intra în Austria dacă a fost confirmată o infecție pentru SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile și este prezentat un certificat medical de vindecare.

În cazul cetățenilor R. Moldova, excepție de la regulă se aplică pentru următoarele categorii de persoane:

- cetățeni cu permis de ședere în Republica Austria;

- cetățeni posesori de viză de intrare tip D emisă de Austria sau un act de identitate cu fotografie, în conformitate cu secțiunea 5 din Legea privind sediul oficial, Monitorul Federal al Legii nr. 54/2021;

- persoanele care, pe baza unui permis de ședere, a unui titlu de ședere sau a documentației privind dreptul de ședere în temeiul Legii privind reglementarea și șederea, Monitorul Federal de Drept I nr. 100/2005 sau Legea privind azilul 2005, Monitorul Federal de Drept I nr. 100/2005, au dreptul să rămână în Austria.

- persoanele care au o confirmare a cererii privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord de la Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice

- membrii personalului misiunilor diplomatice sau membrii acestora de familie

- persoanele care călătoresc din motive medicale și sunt însoțite de o singură persoană însoțitoare. Este necesară prezentarea unor documente medicale, justificative, emise de către un medic specialist, care să ateste necesitatea de a intra în Austria.

-persoanele care intră în țară în scopul îndeplinirii unei obligații judiciare sau oficiale obligatorii, cum ar fi convocarea la ședințe de judecată, îndeplinirea de acte administrative. Aceste persoane pot intra în Austria în baza prezentării rezultatului negativ al unui test pentru SARS-CoV-2, de tip PCR și intrarea imediată în carantină la domiciliu/locație adecvată o perioadă de 10 zile din care se poate ieși, cel mai devreme, în cea de a cincea zi, cu condiția prezentării unui rezultat negativ al unui test PCR.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal