Sondaj: Primarul capitalei, Ion Ceban, în vârful topului încrederii cetățenilor în politicienii din țară. Pe ce loc e Maia Sandu

Sondaj: Primarul capitalei, Ion Ceban, în vârful topului încrederii cetățenilor în politicienii din țară. Pe ce loc e Maia Sandu

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, se ridică în topul încrederii cetățenilor în politicienii din R. Moldova. Într-un sondaj socio-politic realizat de IDIS Viitorul, în comun cu CBS Research și IPRI București, edilul se plasează în fruntea clasamentului, după ce și-au expus opțiunile 1055 de respondenți. De altă parte, când au fost rugați să spună din memorie un politician în care au încredere, 47% dintre persoane au zis că nu aleg pe nimeni, iar 17% - au numit-o pe președinta țării Maia Sandu.

Sondajul a fost desfășurat în perioada 4-15 decembrie, interviurile fiind realizate față în față, iar eroarea maximală este de +2.8%.

 Participanții la sondaj au fost rugați să-și expună nivelul de încredere în raport cu politicienii propuși din Moldova. Iată cum arată răsunsurile la întrebarea închisă.

Publicitate
...

Rezultatele arată că pe primul loc este primarul capiutalei, Ion Ceban. Încrederea față de edil se distribuie după cum urmează: 28,5% nu au deloc încredere, 28,5% oarecare încredere, 16,4% - foarte multă încredere, iar 12,8% nu prea au încredere. Alți 8,1% respondenți nu au auzit de el.

Încrederea în președinta Maia Sandu – 48,6% nu am deloc încredere, 19,1% - oarecare încredere, 17,9% - foarte multă încredere, 11,2% nu prea au încredere; 0,7% - nu au auzit de ea.

Opiniile la capitoulul încredere pentru fostul președinte Igor Dodon s-au divizat astfel - 49,7% nu am deloc încredere; 21,1% -au oarecare încredere; 13,6% - foarte multă încredere; 13,4% - nu prea au încredere, iar 0,4% - nu au auzit de el.

Din încrederea cetățenilor a pierdut și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin – 50,7% dintre respondenți zic că  nu au deloc încredere; 23,0%  - oarecare încredere; 12,7% - nu prea au încredere; 10,3% foarte multă încredere; 0,8% nu au auzit de el.

Iar în cazul lui Ilan Șor – 51,8% dintre respondenți zic că nu am deloc încredere; 22,5% - oarecare încredere; 10,3% foarte multă încredere; 9,1% nu prea am încredere; 2,2% nu am auzit de el.

Moldovenii, rugați să numească un politician în care au încredere: 47% - „nimeni”

Altfel arată topul celor care se bucură de încredere când a fost adresată întrebarea deschisă: „În ce personalitate politică din Moldova aveți cea mai mare încredere?”.

În topul răspunsurilor se regăsește Maia Sandu. 17% dintre participanți la sondaj au spus din memorie că președinta țării este omul în care au încredere. Topul e urmat de Igor Dodon, care a fost numit de 9% dintre respondenți și primarul capitalei Ion Ceban - 3,3%.

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal