Spectacolul „Hamlet în sos picant” de la Teatrul „Mihai Eminescu”, dublu premiat la Gala UNITEM (FOTO)

Spectacolul „Hamlet în sos picant” de la Teatrul „Mihai Eminescu”, dublu premiat la Gala UNITEM (FOTO)

Pe 20 decembrie 2021 a avut loc Gala Premiilor UNITEM 2021, ediția a XX-a, aniversară.  Echipa Teatrului Național „Mihai Eminescu” a obținut mai multe distincții, două dintre acestea fiind acordate pentru spectacolul „Hamlet în sos picant”. Iată ce premii au ajuns în echipa naționalului de la Chișinău și cu ce prestații ne vor bucura în această săptămână.

Gala Premiilor UNITEM 2021, ediția a XX-a, pentru Teatrul Național „Mihai Eminescu”: 

CEL MAI BUN ROL MASCULIN - Petru HADÂRCĂ, pentru rolul Froggy din spectacolul „Hamlet în sos picant”, după Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru COZUB;

Publicitate
...

CELE MAI BUNE COSTUME TEATRALE - Tatiana POPESCU, pentru costumele din spectacolul „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, regie Alexandru COZUB;

...

 PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE, acordat de senatul UNITEM actorului Vitalie RUSU,  Artist al Poporului;

...

PREMIUL DE EXCELENȚĂ, acordat de senatul UNITEM regizorului Alexandru COZUB, Artist al Poporului, director artistic la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”;

...

PREMIUL „Victor CIUTAC”, acordat de senatul UNITEM actriței Ninela CARANFIL, Artistă a Poporului.

...

Vă este dor de teatru, de actorii preferați și rolurile în acre ei strălucesc:

Ce puteți vedea până de Crăciun la Teatrul „Mihai Eminescu”:

21 DECEMBRIE ORA 18:30, SALA MICĂ - „STORCĂTORUL DE FRUCTE”  de I.Cilaki

Un apartament în care cei apropiaţi locuiesc împreună: bunicul, bunica, mama, tatăl, fiica, ginerele, socrii, un bebeluș. Spectacol despre comunicare... Sau lipsa desăvârșită a acesteia...

...

22 DECEMBRIE, ORA 18:30, SALA MICĂ - „MARIA TĂNASE. AȘ MURI, MOARTEA NU-MI VINE…” de N.Cozaru

„Despre Maria Tănase s-au scris multe cărţi şi articole, s-au montat emisiuni radiofonice și televizate, s-au editat zeci şi zeci de discuri, au avut loc mii de evenimente: anul Maria Tănase, festivalul Maria Tănase…  Se pare însă că nu de-ajuns, din moment ce şi astăzi, când am celebrat 103 ani de la naştere, numele ei mai stârneşte atâta emoție şi interes. Împreună cu tânăra actriţă, Tinca Fox, am încercat să compunem un recital despre viaţa artistică a celei care a fost şi rămâne veşnic o voce inconfundabilă, inegalabilă, unică – o surprinzătoare şi emoţionantă lecţie de ambiţie, curaj, speranţă și demnitate pe care ne-o serveşte Maria Tănase – „Maria cea fără de moarte”, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru.”

Nelly Cozaru, regizoare

Autor:

...

23 DECEMBRIE ORA 18:00, SALA MARE - „STEAUA FĂRĂ NUME” de M.Sebastian

Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. In așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

...

25 DECEMBRIE ORA 18:00, SALA MARE, „TAKE, IANKE ȘI CADÂR” de V.I.Popa

Spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr” readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi, a se întrece pe sine însuşi. Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune. 

...

26 DECEMBRIE ORA 18:00, SALA MARE - „AVEȚI CEVA DE DECLARAT?” de G.Feydeau

Plictisită de viața de cuplu, Madam Chandebise conspiră cu cea mai bună prietenă pentru a-i incrimina credinciosului său soț un fals adulter. Soțul prietenei, hombre caliente, recunoaște scrisul, scoate pistolul și dă startul unui motaigne-russe care le întoarce tuturor viețile cu fundul în sus și revelând multe necunoscute într-o ecuație care vă va ține cu sufletul la gură pe tot parcursul spectacolului!

...

...

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal