
În toamna anului curent, în fondul forestier s-au creat păduri noi pe o suprafață de circa 1.363 de hectare
În toamna anului curent, activitățile de împădurire a terenurilor au cuprins o suprafață de 1.363 de ha. Măsurile sunt luate în vederea realizării unor scopuri ambițioase de atingere a echilibrului ecologic din regiune, gradul de împădurire a țării să ajungă la 20% sau 25%.
・
Astfel, lucrări de plantare parcurse s-au întins pe o suprafață de 228 de hectare, lucrări de ajutorare a regenerării naturale - pe o suprafață de 242,3 hectare și completări - pe o suprafață de 893 de hectare.
Potențialul pentru împădurire sau suprafața terenurilor degradate și impracticabile pentru agricultură în prezent constituie 981 de mii de hectare.
Agenția „Moldsilva” care au fost recent gazda evenimentului organizat de Ministerul Mediului în parteneriat cu Președinția R. Moldova, „Acțiuni Comune de Împădurire a Moldovei”, propune de a promova în cadrul lucrărilor de împădurire specii de arbori și arbuști mai adaptați la condițiile noastre de secetă din ultimii ani.
Suprafața acoperită cu păduri din fondul forestier constituie cca. 381,8 mii de hectare (inclusiv 51,3 mii de hectare ale APL), constituind 11,4% din teritoriul țării.
Conform distribuției fondului forestier cele mai mari terenuri acoperite cu păduri se atestă în raioanele Hâncești, Orhei, Strășeni, Călărași, Ungheni.
Conservarea pădurilor este una din prioritățile Ministerului Mediului pentru următorii ani. Până în 2030 omenirea și-a asumat, printr-o declarație semnată de liderii mondiali, să oprească pierderea pădurilor, inversând această tendință spre extinderea lor.