3 moduri prin care să-ți întărești sistemul imunitar în sezonul rece

3 moduri prin care să-ți întărești sistemul imunitar în sezonul rece

Suntem în sezonul magic al sărbătorilor de iarnă, dar în același timp în sezonul rece, provocator pentru sistemul nostru imunitar. Dacă ești de acord, știi că există multe motive pentru care să-ți placă această perioadă din an: poți în sfârșit să porți puloverele pufoase, băuturile fierbinți sunt la ordinea zilei, aștepți Crăciunul cu lista de dorințe pregătită din timp. Dar ca să fii în formă maximă pentru a te bucura de tot ce are acest sezon de oferit, este important să-ți menții sistemul imunitar la cote ridicate (după cum știi, schimbările de sezon pot crea probleme la acest capitol). 

Că să te ajutăm, am creat o listă cu cele mai importante trei lucruri pe care este esențial să le respecți, pentru a menține sănătatea și buna dispoziție cât e iarnă de lungă.

1. Asigură-te că dieta ta e bogată în nutrienți

Publicitate

O dietă diversă, bogată în legume, fructe și cereale integrale este esențială pentru sănătate. Dar trebuie să știi că există anumiți nutrienți care joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar. De exemplu, medicii sugerează să consumi alimente bogate în vitamina C, precum ardei grași, portocale și morcovi. În plus, semințele de dovleac și năutul (dar și carnea roșie) sunt bogate în zinc și grozave pentru întărirea sistemului imunitar.

...

2. Dormi cât trebuie

Este important să fii preocupat de întărirea imunității pe tot parcursul anului, dar cu atât mai mult în timpul tranzițiilor sezoniere. În această perioadă, este esențial să te ții de obiceiurile sănătoase, precum somnul de calitate. Acesta ține sub control producția de cortizol (hormonul stresului) și oferă sistemului imunitar o pauză pentru a se odihni, a se reface și a produce celule T.

3. Petrece timp în natură

Timpul petrecut afară, fie că e vorba de plimbări sau jogging, sprijină sistemul imunitar în trei feluri distincte: îți crește nivelul de vitamina D în corp, încurajează mișcarea și ajută la managementul stresului. Ținerea sub control a stresului este întotdeauna un factor cheie atunci când vorbim de întărirea sistemului imunitar. Asigură-te că îți oferi săptămânal pauze pentru o rutină consistentă de grijă de sine – e important să faci lucruri care să-ți hrănească sufletul.

“Sperăm că te-am convins de importanța grijii și atenției față de sănătate prin obiceiuri sănătoase, în special în sezonul rece. Ține aproape aceste trei indicații și bucură-te de un sistem imunitar puternic!”

Herbalife

Autor:

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal