Spînu: În primăvară, Arena Chișinău ar putea fi dată în exploatare

Spînu: În primăvară, Arena Chișinău ar putea fi dată în exploatare

Complexul Arena Chișinău ar putea fi dat în exploatare în primăvara anului viitor. Declarația a fost făcută de către Viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Conform estimărilor noastre, imediat ce ieșim din iarnă, se vor începe lucrările la căile de acces pentru Arena Chișinău și sperăm ca în primăvară să putem da în exploatare acest obiectiv”, a declarat Spînu.

Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința din 22 decembrie, alocarea mijloacelor financiare Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”.

Publicitate

Astfel, Ministerul Finanțelor, la solicitarea Agenției Proprietății Publice va aloca din contul mijloacelor prevăzute în bugetului de stat pentru anul 2021, mijloacele financiare în sumă de aproape 3,17 milioane de de euro, echivalentul a 67,74 milioane de lei, Arenei Naționale cu scopul de majorare a capitalului social. 

Vezi și: Alocarea celor 67 de milioane de lei pentru Arena Națională, din nou pe agenda Guvernului

Proiectul „Arena Chișinău” a fost lansat de Partidul Democrat în luna martie 2018. Arena multifuncțională, cu o capacitate de 5000 de locuri, urma să fie dată în exploatare în luna octombrie a anului 2019. Ulterior, autoritățile au anunțat că Arena va fi dată în exploatare în perioada aprilie-mai 2020, lucru care nu s-a întâmplat.

La începutul lunii octombrie 2019, Procuratura Anticorupție anunța că desfășoară cercetări pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. Ulterior, deputatul Alexandru Slusari a publicat o notă informativă a Procuraturii Anticorupție în care se menționa că ilegalitățile au fost puse la cale încă în 2017 de către un grup de politicieni, funcționari și persoane fizice. Întâi de toate, oamenii legii au constatat un preț exagerat al proiectului, acesta fiind stabilit fără o estimare economico-financiară. În afară de cele 10 hectare pe care este construită Arena, suspecții au mai sustras din circuitul agricol încă aproape 60 de hectare de teren din comuna Stăuceni, care au fost gajate companiei de construcție turcești cu dreptul re-gajării către alți creditori.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal