Șefa statului respinge acuzațiile lui Ceban: „Nu am folosit niciodată girofarul”

Șefa statului respinge acuzațiile lui Ceban: „Nu am folosit niciodată girofarul”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, neagă acuzațiile aduse de primarului Ion Ceban privind solicitările unor funcționari publici să le fie asigurată „undă verde” pentru deplasarea lor pe teritoriul municipiului. „Aceste exemple cu coridoarele verzi, când s-a schimbat culoarea semaforului, au fost pentru fluidizarea traficului și nu are nimic cu mine sau cu președintele Parlamentului”, a spus șefa statului în cadrul emisiunii Bună Seara de la Moldova 1.

„Este un fals, am verificat. Celui care a venit cu acest fals am putea să-i trimitem un raport cu mașinile cu girofar pe care le foloseau colegii lui de partid în fiecare zi, cu treabă și fără treabă, sau despre mașinile SPPS-ului pe care le-au distrus prin accidente, pentru că au mers întotdeauna cu viteză mare și au provocat pierderi mari, despre care nu vrea să vorbească”, a replicat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, peste 40 dintre coridoarele verzi, când s-a schimbat culoarea semaforului, au fost pentru fluidizarea traficului.

Publicitate

„Nu au nimic cu mine sau cu președintele Parlamentului sau cu Prim-ministra. Niciodată nu am folosit acest lucru. Am ținut să le spun angajaților să nu îndrăznească să folosească acest lucru. Doamna prim-ministră vine foarte dimineață și nu are nevoie de coridor special. Dacă s-a întâmplat o dată, trebuia să spună cel care a spus că e o dată, nu să spună 40 și ceva, pentru că este o minciună foarte mare”, a mai comentat președinta.

Maia Sandu susține că, de când a preluat mandatul de președintă, nu a folosit niciodată mașinile cu girofar.

„Atunci când mă pornesc de acasă după 7:20, stau în ambuteiaje și asta e. N-am folosit niciodată girofarul de când sunt președintă. Ele se folosesc doar când vin oaspeți din afara țării”, a declarat șefa statului.

În ceea ce privește excluderea coridoarelor în cazul vizitelor oficialilor, Maia Sandu susține că acestea fac parte din protocolul internațional și nu pot fi evitate.

„Așa se întâmplă și când plecăm noi în alte state, chiar dacă nu solicităm acest lucru. De aceea respectăm acest protocol”, a punctat ea.

Amintim că primarul capitalei, Ion Ceban, a acuzat mai mulți demnitari de stat și funcționari că ar solicita zilnic „undă verde” pentru deplasarea lor pe teritoriul municipiului Chișinău.

Mai mult, Ceban este de părere că ar trebui interzise coridoarele verzi și în cazul vizitelor unor oficiali străini, „pentru că ar crea incomodități locuitorilor municipiului Chișinău”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal