De 70 de ani compania Cricova produce spumant după metoda tradiţională franceză (FOTO)

De 70 de ani compania Cricova produce spumant după metoda tradiţională franceză (FOTO)

Spumantele clasice revin în trenduri și câștigă teren în topul preferințelor amatorilor de vinuri bune. Un fapt îmbucurător care vorbește despre creșterea nivelului culturii de consum al populației, dar și despre faptul că crește gradul de informare al oamenilor. Acum câțiva ani (deși spumantul clasic se produce în Moldova de mai bine de 70 de  ani!) spumantul clasic nu era un produs cunoscut sau popular.

Un proces îndelungat și anevoios

Mulți consumatori nici măcar nu cunoșteau despre specificul procesului de producere sau despre calitățile organoleptice ale acestui produs fin. Acum se cunosc detaliile procesului îndelungat și anevoios de producere și cel mai important consumatorii fac diferența la raft dintre un produs clasic și unul produs prin procese rapide de fermentare.

Publicitate

Compania Cricova este prima vinărie din țară care produce vin spumant prin metoda clasică franceză.

Calitatea acestora se valorifică de regulă după aroma expresivă, culoarea, strălucitoare, persistenţa spumării, fineţea şi durabilitatea perlării în pocal. O etapă importantă caracteristică în producerea spumantului clasic este remuage-ul.  El presupune agitarea fiecărei sticle, acest lucru fiind necesar pentru fermentarea finală, precum și pentru a scăpa de sedimentele nedorite. Remuor-ul trebuie să asigure alunecarea în comun a tuturor părților sedimentului pe dop, în timp ce partea grea transportă mișcarea întregii mase a sedimentului.

Detaliile care trebuie respectate în mod strict

Remuajul se efectuează în încăperi cu o temperatură constantă care nu depășește 14 grade, fără curenți și excluzând cele mai mici șocuri și vibrații. După remuaj, sticlele rămân în poziție cu gâtul în jos și în această formă, folosind un transportor special, este înlăturat sedimentul din gâtul sticlei.

Scopul principal al degorjării este îndepărtarea completă a sedimentelor împreună cu dopul. Pentru a facilita îndepărtarea sedimentelor și pentru a reduce pierderea vinului, sedimentul și vinul conținut în acestea sunt pre-înghețate la o temperatură de -15 -18 grade Celsius până la formarea gheții.

Detaliile regăsite în spumant

În procesul degorjării, dopul este aruncat împreună cu sedimentul datorită presiunii din sticlă. Spuma care iese după căderea plutei spală suprafața interioară a gâtului sticlei, curățându-l. Dacă vinul este transparent și lipsit de defecte, sticla merge la distribuirea lichiorului de expediție pentru a obține o anumită marcă de vin.

Lichiorul de expediție nu numai conferă vinului spumant (șampaniei) dulceața necesară corespunzătoare mărcii, dar participă și la formarea buchetului, formează gustul și armonia vinului.

De sărbători, tradițiile trebuie respectate

„La producerea spumantului clasic este nevoie de specialişti, oameni care se dedică, care au multă răbdare şi îşi îndeplinesc munca cu dăruire şi dragoste. Toate acestea sunt pentru a aduce în casa consumatorului zâmbetul de sărbători şi de a aduna întregi familii la evenimentele sufletiste. Petrecându-vă sărbătorile în compania spumantului de la Cricova, o sa aveţi parte de buna dispoziţie, emoţii de neuitat, amintiri frumoase garantate şi un an viitor cât mai prosper.”

Combinatul de vinuri CRICOVA

Autor:

Comandă vinuri spumante marca Cricova cu livrare gratuită AICI.

Iar pentru a fi mai aproape de public şi a face sărbătorile de iarnă mai călduroase, în perioada 07.12.2021-20.01.2022, compania Cricova desfăşoară o amplă campanie de Crăciun și oferă  peste 5000 de vouchere turistice!

La procurarea din orice rețea de magazine produse marca Cricova în valoare de minim 450 lei primești cadou garantat un voucher turistic pentru o excursie în renumitele galerii de la Cricova!

Pentru oricare alte informații telefonați 022-427-777 sau accesaţi www.cricova.md

Compania Cricova vă urează sărbători fericite!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal