Liza Mamaliga este unul dintre puținii oameni ai Moldovei, care cunoaște albinele dintr-o altă perspectivă. Liza știe că mierea de calitate poate face lumea mai bună. Impulsul care a motivat-o să lanseze proiectul de antreprenoriat social „Dulce Plai” împreună cu familia sa, a fost cuprins din realitățile contradictorii ale țării noastre - un stat în care abia acum se educă o cultură a consumului de miere și un comportament menit să sprijine existența albinelor, scrie ea.md.
Liza Mamaliga este unul dintre puținii oameni ai Moldovei, care cunoaște albinele dintr-o altă perspectivă. Liza știe că mierea de calitate poate face lumea mai bună. Impulsul care a motivat-o să lanseze proiectul de antreprenoriat social „Dulce Plai” împreună cu familia sa, a fost cuprins din realitățile contradictorii ale țării noastre - un stat în care abia acum se educă o cultură a consumului de miere și un comportament menit să sprijine existența albinelor. Cât suflet a fost depus în acest proiect dulce, născut la Todirești, dar care a devenit celebru în lume, aflați în interviul de mai jos.
Liza, „Dulce Plai” este mai mult decât o afacere, este un proiect de suflet, de familie. Povestește-ne despre ce înseamnă acest proiect pentru tine acum, la această etapă a vieții.
Dulce Plai e poate în ultimul rând o afacere pentru mine. Dulce Plai s-a născut din frustrarea mea față de unele lucruri care se întâmplă în Moldova și pe care nu am vrut pur și simplu să le accept. În momentul când ești unicul producător de miere din sat și o dată pe lună vine cineva după un pahar de miere, atunci când răcește, iar banii se duc pe multe prostii din magazin, care nu ne fac tocmai bine corpului și pe care plătim mai mult decât valoare pe care o primim, e frustrant. Și când ți se spune că ai pus zahăr în miere și de asta e cristalizată, pe când cristalizarea e un proces natural și e o dovadă că mierea nu e procesată termic, în timp ce tu oferi ceea ce e mai bun, din nou e demotivant. Când apicultorii din țară se împart în tot felul de tabere și nu colaborează pentru dezvoltarea sectorului, iar asociația organizează un târg pe an, care arată ca un sector din piața centrală e mutat pe Bulevardul Ștefan Cel Mare, e revoltător. Dulce Plai e un manifest împotriva acestei situații și o viziune pentru o Moldovă care își apreciază produsul local, un consumator responsabil pentru propria sănătate, apicultori care se inspiră și învață unii de la alții.
Pentru mine, Dulce Plai e o platformă de învățare, dezvoltare, aplicarea ideilor și dorințelor, e masteratul pe care nu l-am făcut și locul de muncă pe care mi l-am dorit, e accesul meu la oameni minunați, e o provocare, e un loc pentru creativitate, e ceva de care nu mă pot despărți, e proiectul care îmi trezește emoții și mă entuziasmează să continui.
Citiți articolul integral pe ea.md.
Vezi și aceste știri

Un caz pozitiv de COVID-19 în Parlament. Igor Grosu: Dacă apar simptome, ne izolăm

În iulie, la AGORA călătorim citind și citim despre călătorii. Dedicăm „miezul” verii temei turismului și cărărilor nebătătorite și facem totalurile lunii iunie

USM este prima instituție de învățământ superior din Moldova care a obținut statutul de membră a rețelei UNICA
Advertoriale

Victoriabank investește în inovații și își întărește statutul de bancă digitală. Rețeaua de bancomate, modernizată cu 100 de ATM-uri de ultimă generație

Ești în căutarea unei locuințe? Află cum poți cumpăra apartamentul perfect lângă parc, în câțiva pași simpli
