Trofeul AGORA continuă să se perinde pe la cei ce calcă strâmb. Dacă săptămâna trecută, Becul de Aur nu a ajuns la destinatar, de această dată, trofeul nostru i-a fost oferit candidatului care a acumulat cele mai multe voturi. Este vorba despre șeful Întreprinderii Municipale Exdrupo Sergiu Tomiță. Acesta însă s-a numărat printre cei care au refuzat să ia becul.
Odată ajunși în fața sediului întreprinderii l-am contactat pe Tomiță, care ne-a explicat la telefon cum să ajungem în cabinetul său. După ce am ajuns în cabinetul său, am pornit camera, l-am luat la întrebări și l-am rugat să ne explice cum s-a întâmplat că după două zile de începutul ninsorii, arterele principale din Chișinău erau înzăpezite.
„Exdrupo a intervenit 24/24. Desigur că nu se ajung (n.r. mașini și utilaje). Majoritatea, 80 la sută din mașini sunt uzate. Spunem un mare mulțumesc primarului Ion Ceban pentru că în ultima perioadă am început să primim tehnică nouă, plus am avut și donații din Rusia, Austira. Practic, toată nădejdea este pe autospecialele pe care le-am primit în ultima perioadă. Dacă iese 51 de utilaje, la sfârșitul turei, avem zece defecte”, a spus Tomiță.
Ulterior, i-am explicat că Primăria Chișinău a obținut cele mai multe voturi în urma sondajului de opinie lansat săptămâna aceasta, prin care cititorii au dat de înțeles că serviciile municipale au călcat pe bec, atunci când s-a dovedit că nu fac față vremii de afară.
„Mulți nu-și dau seama cât efort depun mecanizatorii, șoferii și muncitorii Exdrupo. Practic, sunt persoane care din 24 de ore, cinci le dorm și iarăși se așează la volan și curăță drumurile. Trebuie mai multă implicare și monitorizare. Spre exemplu, avem și noi pagina noastră Exdrupo. Poate să urmărească fiecare activitate a autospecialelor și atunci vor da și altă apreciere”.
La data de 30 decembrie curent, municipalitatea a venit cu un comunicat de presă în care a anunțat că toate drumurile din capitală și spre suburbii sunt practicabile.
Exdrupo a intervenit în schimbul de noapte 29-30 decembrie, cu 25 de autospeciale și mecanisme: împrăștietoare/lamă și perie, fiind utilizată o cantitate de 516 tone de amestec antiderapant și 56 tone de sare.
S-a lucrat la supralărgirea părții carosabile cu autogreidere și tractoare cu lamă/perie și la presărarea materialului antiderapant.
Prieteni, credeți că la următoarea ninsoare ne așteaptă același tămbălău?
Vezi și aceste știri

Becul de Aur, din nou la Parlament. Cum ne-a întâmpinat Marina Tauber (VIDEO)

Becul de aur - la Poliția de Frontieră, în urma cazului cu microbiștii scoțieni. A fost sau nu primit trofeul
