După nouă ani de la implementarea reformei privind finanțarea învățământului din Republica Moldova în bază de cost standard per elev, experți sunt de părere că aceasta a adus rezultate pozitive. Totuși, specialiștii au punctat că nu a fost dus până la capăt cadrul normativ, iar formula nu a urmărit scopul de a economisi bani. Află într-un material exclusiv AGORA despre bunele și relele reformei și vizualizează articolul în format animație.
Potrivit datelor Ministerului Educației și Cercetării, în anul de studii 2021-2022, în sistemul educațional erau 1.239 de instituții de învățământ primar, gimnazial, liceal și special, publice și private. Dintre acestea, la autogestiune financiară sunt 1.145 (inclusiv 35 de filiale) de instituții.
Material dedicat membrilor AGORA
Citește acest material exclusiv și susține jurnalismul independent din Republica Moldova, luând un abonament de Fan sau Ambasador.
Vezi și aceste știri

Cu un miliard de lei mai mulți bani pentru educație, decât în 2021. Cum vor fi distribuite cheltuielile pentru învățământ

Numărul profesorilor, în continuă descreștere. Câți pedagogi sunt în Moldova și în care nivel de învățământ activează (INFOGRAFIC)
