Șeful adjunct al Procuraturii Chișinău, Adrian Popenco, a demisionat din sistemul Procuraturii. Aceasta din propria inițiativă. Activitatea lui Popenco s-a încheiat la 31 decembrie. Informația este confirmată pentru AGORA de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, procurora Mariana Cherpec.
Odată cu demisia lui Adrian Popenco, atribuțiile de serviciu ale acestuia au fost preluate și sunt îndeplinite de echipa de manageri ai Procuraturii municipiului Chișinău.
Urmează ca în următoarea perioadă să fie numit temporar un șef adjunct interimar al Procuraturii Chișinău. Ulterior, pentru suplinirea acestei funcții va fi anunțat concurs conform procedurilor legale, potrivit informațiilor comunicate de PG.
Menționăm că, Adrian Popenco și-a început cariera în Procuratura Anticorupție în 2007. A fost numit șef adjunct al instituției respective în noiembrie 2013. În toamna anului 2015, a ajuns în atenția opiniei publice după ce a primit și a înregistrat denunțul lui Ilan Șor împotriva fostului premier Vlad Filat.
Ziarul de Gardă notează că În iulie 2019, Adrian Popenco a fost numit la Procuratura Anticorupție în funcția de șef-adjunct, de către fostul șef al PG, Eduard Harunjen. Numirea lui Popenco a avut loc la scurt timp după ce Adriana Bețișor a renunțat la funcția de procuror-șef interimar al PA. Ulterior, în august 2019, Popenco a revenit la Procuratura municipiului Chișinău printr-un semnat de către procurorul general interimar Dumitru Robu.
În 2020, Anticorupție.md a investigat declarațiile de avere, dar și explicațiile adjunctului procurorului-șef al Procuraturii Chișinău, Adrian Popenco. Acesta locuiește într-o casă de lux din localitatea Dumbrava și conduce un Mercedesul, despre care spune că nu-i aparțin. Mai exact, Popenco afirmă că locuința ar fi a socrilor, iar mașina - a unei rude.
În plus, deși de-a lungul anilor declara drept singura sursă de venit salariul, Popenco a deținut mai multe automobile. Despre acestea la fel declară că nu cunoaște cât costă, așa cum ar fi dăruite.
Adrian Popenco susține că imobilele din Dumbrava au fost construite de socrii săi și nu a avut nicio contribuție la amenajarea curții. „Sunt două case într-o ogradă care aparțin părinților soției mele. Au fost construite mai de mult. Noi locuim împreună cu părinții, în aceeași ogradă”, a precizat procurorul.
La întrebarea despre SUV-ul oferit în posesie gratuită în 2017, șeful adjunct de la Procuratura Chișinău a declarat că a fost cumpărat de o rudă de-a sa, care locuiește peste hotare și i-a fost dat soției sale să îl folosească.
Vezi și aceste știri

Erdoğan afirmă că Turcia ar putea accepta doar Finlanda în NATO, excluzând Suedia

A restituit încă 305 mii lei în bugetul de stat. Fost angajat al Ambasadei R. Moldova la București, învinuit de abuz în serviciu

Ucraina imploră aliații să livreze cât mai repede armele promise, pe măsură ce Rusia intensifică asalturile în estul țării
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
