Declarația vicepremierului Spînu cu privire la compensațiile la gaz a stârnit reacții contradictorii printre cetățeni. Mai exact, potrivit lui, mai mulți consumatori care își permit să achite factura la gaze naturale, s-ar arăta dispuși să renunțe la compensațiile acordate de stat. El a calificat aceste demersuri ca gesturi de „solidaritate”.
Majoritatea oamenilor văd critic declarația lui Spînu și dacă unii nu cred că există cetățeni care ar renunța la compensații, alții le-au sugerat funcționarilor să se dezică de suportul Guvernului.
Pe de altă parte, dacă majoritatea au venit cu critici, alții văd cu ochi buni declarația și spun că dacă s-ar garanta transparența financiară ar fi și cetățeni care ar renunța la suportul oferit de Guvern.
De menționat că, Andrei Spînu estimează că în cazul în care prețul de achiziție a gazelor naturale pentru R. Moldova, în luna februarie se va menține la 646 de dolari, atât cât este în ianuarie, atunci tariful pentru consumatorii finali ar crește la circa 14,6 lei per m3 consumat. Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a discutat despre un set de soluții pentru a evita riscul sistării livrărilor de gazului. Membrii CSE îndeamnă în continuare instituțiile publice să economisească consumul de gaz și energie electrică în baza recomandărilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
Vezi și aceste știri

Ce decizii a luat Comisia pentru Situații Excepționale pentru soluționarea problemei livrării gazelor naturale

Gest de solidaritate? Vicepremierul Spînu susține că unii cetățeni doresc să renunțe la compensațiile pentru gaze naturale

Andrei Spînu: Dacă prețul la gaz de 646 de dolari se menține și în februarie, tariful ar crește la 14,6 lei. Dar prețul ar trebui să scadă
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile reînnoite ale maib prezentate întregii echipe
