Potrivit inspectoratului General de Poliție, de la începutul anului curent, oamenii legii au documentat peste 30 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. În 17 cazuri de sesizare făptașii au fost identificați și trași la răspundere.
În ultimul caz documentat, când a fost anunțată alerta cu bombă de la un centru comercial din capitală, a fost inițiat un proces penal. Șeful IGP Iurie Podarilov a menționat că în acest sens se întreprind acțiuni de investigație pentru a identifica autorul.
Șeful de la Poliție a mai subliniat că fiecare caz de intervenție presupune cheltuieli de bani publici, iar acestea cresc odată cu suprafața sediului pretins a fi minat. Iar cheltuielile sunt devin tot mai mari dacă vine vorba despre mai multe sedii publice, precum a fost cazul când s-a anunțat că sunt minate toate centrele comerciale și toate gările.
Pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, legislația prevede amendă de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.
Vezi și aceste știri

Alertă cu bombă la un mall din capitală. Oamenii legii au depistat un pachet suspect. UPDATE: Dispozitive explozive nu au fost depistate

Alerta cu bombă de la centrul comercial din capitală s-a dovedit a fi falsă (UPDATE)

Peste 1.300 de muniții neexplodate au fost distruse de geniștii militari în 2021
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
