Decizia a venit în momentul în care Novak Djokovic era programat să-l întâlnească în prima rundă de la Australian Open pe conaționalul său Miomir Kecmanovic. Conform procedurilor legale, Djokovic ar urma să primească o „notă de anulare a deciziei” cu informații relevante.
Nr. 1 mondial la tenis va fi invitat la Ministerul Imigrării pentru a contesta revocarea. În cazul în care instituția nu îi va accepta contestația, Djokovic se va putea reîntoarce în instanța de judecată pentru a face apel împotriva legalității deciziei de a se anula viza.
În caz contrar, Djokovic ar urma să fie deportat din țară, dacă nu o va părăsi în mod benevol.
Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată", declarând la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului. Liderul mondial al tenisului masculin a precizat, de asemenea, că "a uitat să relateze despre interviul și şedinţa foto pentru L\'Equipe", evenimente realizate după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19, scrie Digi24.
Djokovic, în vârstă de 34 ani, se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.
Deși Djokovic s-a conformat cu regulile de derogare medicală de la a fi vaccinat în statul Victoria, pentru a putea participa la Australian Open, în cadrul legislației Commonwealth a statului, sportivul nu poate rămâne doar pe baza unei dispense motivate de infectare. Infectarea cu Sars-Cov-2 nu este considerat motiv suficient pentru exceptarea de la vaccinare.
Djokovic ar trebui să arate dovezi medicale că nu se poate vaccina din cauza contraindicațiilor medicale sau din cauza unei boli severe, inclusiv dacă o persoană a fost diagnosticată cu Covid-19.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.