Da voi ce știți despre logică? „Capra mănâncă varză, Maria mănâncă varză. Deci, Maria este capră...” Asta e cam tot ce ține minte, de obicei, un om de rând din cursul universitar de Logică. Desigur, când ne pomenim cu un cub Rubik în mână, mai încercăm să-l rotim până reușim să punem la punct vreo culoare-două, iar dacă dăm întâmplător, prin internet, de vreun test de logică, suntem tentați să-l rezolvăm, nu-i așa? Dar despre faptul că există o Zi Internațională a Logicii, ați știut? Aflați, în continuare, de ce a fost necesară instituirea unei astfel de zile dedicate, ce beneficii aduce creierului rezolvarea problemelor de logică, și încercați să vă puneți la încercare gândirea logică, rezolvând quizzul cu întrebările selectate de jurnaliștii AGORA.
La 14 ianuarie este Ziua Internațională a Logicii. Aceasta a fost stabilită de UNESCO, în parteneriat cu Consiliul Internațional pentru Filosofie și Științe Umaniste și a fost marcată pentru prima dată în 2020, pentru a încuraja cooperarea internațională în promovarea logicii atât în cercetare, cât și în predare. De asemenea, prin instituirea acestei zile, se urmărește scopul de a atrage atenția asupra faptului cât de importantă este gândirea logică în inovarea unor domenii precum știința sau tehnica. Într-un cuvânt, Ziua Mondială a Logicii este menită să îndemne la dezvoltarea gândirii logice de către toți. Să arate încă o dată că informația venerată astăzi nu înseamnă nimic fără gândire logică.
Testele de logică, pentru a „trezi” mintea
Întrebările și testele de logică sunt o provocare distractivă, dar sunt și foarte utile, atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți. Rezolvarea unei probleme de logică implică un proces de gândire complex și este rezultatul anumitor acțiuni logice, în cadrul căreia se lucrează cu concepte, sunt utilizate diferite construcții logice, se construiesc lanțuri de raționamente precise cu concluzii intermediare și finale corecte. Spre deosebire de majoritatea problemelor matematice și de altă natură, atunci când rezolvăm probleme logice, cheia nu este de a găsi caracteristicile cantitative ale unui obiect, ci de a determina și analiza relațiile dintre toate obiectele problemei.
Întrebările de logică sunt adesea folosite la interviuri, fiind cunoscut faptul că acestea pot să dezvăluie nivelul raționamentul analitic. De asemenea, testele de logică pentru copiii dezvoltă abilități de soluționare a problemelor într-un mod perceput ca distractiv de către cei mici.
Încercați de rezolvați!
Vezi și aceste știri

A restituit încă 305 mii lei în bugetul de stat. Fost angajat al Ambasadei R. Moldova la București, învinuit de abuz în serviciu

Ucraina imploră aliații să livreze cât mai repede armele promise, pe măsură ce Rusia intensifică asalturile în estul țării

Mitropolia Moldovei, reacție la decizia CtEDO care cere R. Moldova să recunoască cuplurile LGBT: Tentativa va fi urmată de o reacție pe măsură
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
