Republica Moldova se află pe locul 87 în lume, după cota utilizatorilor de criptomonede. Câți utilizatori sunt

Republica Moldova se află pe locul 87 în lume, după cota utilizatorilor de criptomonede. Câți utilizatori sunt

Ucraina este lider mondial în ceea ce privește numărul de utilizatori de criptomonede ca procent din populația totală a statului cu o cotă de 12,73%. Republica Moldova are o cotă de utilizatori de criptovalută de aproape 10 ori mai mică, scrie Mold-street.

Potrivit TripleA, companie din Singapore specializată în servicii de plată cu criptomonede, în Ucraina există peste 5,5 milioane de utilizatori de criptomonede.

„Ucraina a trimis criptomonede în valoare de 8,2 miliarde de dolari și a primit înapoi 8 miliarde de dolari din iulie 2019 până în iunie 2020”, arată date ale studiului Chainalysis 2020 Geography of Cryptocurrency Report, citate de TripleA.

Publicitate

Compania constată că ucrainenii sunt foarte deschiși faţă de criptomonede, fapt remarcat şi de conducerea acestei ţări.

Datele TripleA arată că pe locul doi după procentajul populaţiei ce foloseşte criptomonede se află Rusia, cu o cotă de aproape 12% din populație și un volum de transferuri anuale de 16,8 miliarde de dolari în criptovalută și recepționare a 16,6 miliarde de dolari.

În top 10 mai intră Venezuela, Kenya, Statele Unite, Africa de Sud, Nigeria, Columbia, Vietnam şi India.

Numărul total de utilizatori de criptomonede din lume, conform TripleA, este de circa 300 de milioane de oameni.

De altfel, India are cel mai mare număr - peste o sută de milioane de utilizatori sau aproape o treime din numărul total de utilizatori de criptomonede din lume. Este adevărat că din actualul clasament lipseşte China, care anterior era pe locul patru în lume, după cota populației ce utilizează criptomonede.

Cât despre Republica Moldova, apoi cei de TripleA au calculat că la noi sunt 54.377 utilizatori de criptomonede, ceea ce ar reprezenta 1,35% din populaţie.

Cu această cotă Republica Moldova se află pe locul 87 în lume, la mică distanţă de Ungaria sau Danemarca, dar întrece Israelul.

România, cu 423.496 de utilizatori de criptomonede şi o cotă de 2,20% din populaţie, se află pe locul 47 în lume.

Se estimează că popularitatea criptomonedelor va crește și deja circa 16% din remitențele de pe glob sunt în criptomonede. Aceasta, pentru că remiterea cripto este de 388 de ori mai rapidă și de 127 de ori mai ieftină decât metodele tradiționale de transfer, susțin cei de la TripleA.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal