Judecătorii au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului deputat Constantin Botnari. Reacția acestuia

Judecătorii au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului deputat Constantin Botnari. Reacția acestuia

Magistrații Judecătoriei Chișinău au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului deputat și secretar general  al Partidului Democrat, Constantin Botnari. Decizia a fost luată la solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea măsurii preventive - arestul preventiv, pentru un termen de 30 de zile în privința învinuitului Constantin Botnari. Arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare autorităților de la Chișinău, în scopul continuării investigațiilor în dosarul anunțat public de PCCOCS în data de 19 decembrie 2021”, menționează PCCOCS în comunicatul de presă.

Publicitate

Potrivit procurorilor, Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

Aceasta este a doua ședință la subiectul emiterii mandatului de arestare, după citarea învinuitului și solicitarea dânsului de amânare a ședinței pentru luni, 17 ianuarie 2022.

Botnari a venit cu o reacție referitor la decizia instanței, pe care o califică drept una ilegală, motivată politic la indicația „oponenților mei politici, în special a partidului de guvernământ PAS” și a șefei statului. Acesta mai susține că Maia Sandu și-ar fi depășit atribuțiile de serviciul în ședința Consiliului Suprem de Securitate din 10 august 2021, unde ar fi dat indicații directe procurorilor să-i fie fabricat un dosar penal și să fie anunțat în căutare.

„La acea etapă nu eram vizat în nicio cauză penală, iar după această indicație directă a Maiei Sandu către Procurori, m-am trezit acum cu dosar penal inventat, doar pentru ca să fiu persecutat pentru poziția și opțiunea mea politică și pentru a face telejustiție cu numele meu” susține acesta.

Ex-deputatul susține că avocații săi vor contesta decizia instanței la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, la data de 16 ianuarie curent, Constantin Botnari, zis și „Borsetka” a publicat un clip video pe canalul său de Youtube, unde a anunțat că nu se ascunde de Interpol și că se află în Marea Britanie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal