Regele umorului moldovenesc împlinește 74 de ani. AGORA te invită să revezi „MonoVlog” cu Gheorghe Urschi (VIDEO)

Regele umorului moldovenesc împlinește 74 de ani. AGORA te invită să revezi „MonoVlog” cu Gheorghe Urschi (VIDEO)

Regele umorului moldovenesc împlinește astăzi 74 de ani. Cu această ocazie, AGORA te invită să revezi cele 10 ediții „MonoVlog” cu Gheorghe Urschi, o emisiune de satiră, cu „brașoave și gogoși” rupte din cotidianul moldav. Producția readuce în atenția publicului sketch-urile și monologurile umoristului, care deși au zeci de ani de viață se potrivesc mai bine ca oricând relității de astăzi.

Realizat în 2016, proiectul este și astăzi actual. Poți revedea mai jos cele 10 episoade. 

MonoVlog cu Gheorghe Urschi, episod I: Despre moldoveni

Publicitate

Prima ediție, vă convinge despre faptul că „moldovenii sunt un popor cântător. Cântă, toată viața. Cântă la petrecere în armată, cântă în armată, la întoarcerea din armată. Cântă la nuntă și la divorț, la clacă și la înmormântare. Iar uneori, mai sar și la joc.”

„Mai aveau moldovenii o meteahnă: la proteste ieșeu cu toții, iar la alegeri - pe jumătate. Uite așa au dispărut moldovenii din istorie, pentru că istoria nu se ocupă de popoarele mici.”

Gheorghe Urschi.

Autor:

MonoVlog cu Gheorghe Urschi: Tot am vrut să intrăm în Europa, și-am intrat în ce la ruși se numește…

A doua ediție l-a avut în vizor pe președintele Republicii Moldova de atunci, Igor Dodon, și călătoriile acestuia peste hotarele țării. 

„Tare e ambițioasă și îndărătnică Moldova asta. Uitați-vă, armata rusă ne stă în coaste, gazul rusesc ne stă în gât, pământul este sfâșiat în trei, da Moldova e independentă și gata.”

Gheorghe Urschi.

Autor:

Verticalitate și consecvență la moldoveni. Urschi: Rusca are pașaport românesc, dar eu nu

A treia ediție ilustrează perfect „verticalitatea” și „consecvența” multor conaționali atunci când vine vorba de identitate națională.  

MonoVlog cu Gheorghe Urschi: „Pescarul” Dodon și consultația „doctorului” Munteanu

A patra ediție a fost inspirată de cea mai mare captură de pește cu care s-a lăudat fostul președinte Igor Dodon - un sânger gigant. Fostul șef al statului este „ajutat” în destăinuirile sale de fostul ministru al Mediului Valeriu Munteanu, care apare în acest episod în calitate de doctor.  

„MonoVlog cu Gheorghe Urschi” despre secretare, pluripartidism și traseismul politic moldovenesc

A cincea ediție ilustrează perfect situația de pe scena politică din Republica Moldova din perioada anilor 2016 - 2017, când traseismul politic părea să fie la el acasă.  

Complicată afacere politica! Principalul e să ne hotărâm în care partid ne dăm. Dacă ne prefacem că intrăm în partidul care vine, traversăm platforma și sărim în cel care se duce? Hai să ne facem simpatizanții tuturor partidelor. Vedem care trage la cântar și țup în el”.

Gheorghe Urschi.

Autor:

MonoVlog cu Gheorghe Urschi în discuție cu „tovarășul șef general”

A șasea ediție continuă subiectul pluripartidismului și traseismului politic în care este ilustrată și o discuție cu „tovarășul șef general” de atunci. 

MonoVlog cu Gheorghe Urschi despre cei mai credincioși bărbați ai țării și dragostea față de „biserica mă-tii”

În a șaptea ediție, maestrul Gheorghe Urschi este însoțit de Maria Urschi. Cei doi vorbesc despre „limba mioritică” a regiunii pruto-nistrene, credința înnăscută a moldovenilor și dragostea de „biserica mă-tii”.  

Căutăm un jinovat la MonoVlog cu Gheorghe Urschi: Cine ne-a trezit din somnul dulce și nezbuciumat?

În a opta ediție, regele umorului moldovenesc caută un vinovat. 

„Tihna el ne-a tulburat-o, căci dormeam dea-atâția ani / Cu ce drept să ne trezează, treceți-l printre dușmani. / Că așa-i blestemul soartei, cel născut în astă țară / S-a trezit din somn de moarte și acum adoarme iară.”

Gheorghe Urschi.

Autor:

MonoVlog cu Gheorghe Urschi și haosul din Sănătate: De ce ne măsoară doctorii și se dezbracă practicantele

A noua ediție aduce în prim-plan situația din domeniul Sănătății. Alături de Gheorghe Urschi, în video apare și regretatul coleg de scenă al maestrului - Gheorghe Pîrlea. Voi de câte ori v-ați pus întrebarea de ce „ne măsoară doctorii” atunci când mergem la spital? 

Horoscop la MonoVlog: A intrat scroafa la nănașu în „cartoafe” și tare mare plăcere am avut și de la Saturn, și de la Mercuriu

În a zecea ediție, Gheorghe Urschi ne citește horoscopul.  

„MonoVlog cu Gheorghe Urschi” este o emisiune de satiră, cu „brașoave și gogoși” rupte din cotidianul moldav. Producția, lansată de portalul de știri AGORA, își propune să readucă în atenția publicului scheciurile și monologurile umoristului, care deși au zeci de ani de viață se potrivesc mai bine ca oricând relității de astăzi.

Mulțumim familiei Urschi și Instituției Publice Naționale a Audiovizualului „Teleradio-Moldova” pentru sprijin.

Dacă ți-a plăcut și vrei să continuăm, ajută-ne să devenim și mai buni. Devino membru AGORA!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal