Mai multe activiste îl acuză pe consilierul PPDA Ruslan Verbițchi că nu le-ar fi permis accesul la ședința comisiei privind problema animalelor din capitală

Mai multe activiste îl acuză pe consilierul PPDA Ruslan Verbițchi că nu le-ar fi permis accesul la ședința comisiei privind problema animalelor din capitală

Mai multe activiste din domeniul protecției animalelor îl acuză pe consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, că le-ar fi interzis accesul la ședința Comisiei privind problema animalelor cu și fără stăpân. De cealaltă parte, acesta susține că nu a dispus o asemenea decizie și că accesul limitat este impus de situația pandemică.

Potrivit activistei Anastasia Cozlovschi, pe data de 17 ianuarie, la orele 14:00 a avut loc ședința comisiei pentru problemele animalelor cu și fără stăpân din capitală, unde mai multor activiști civici nu li s-a permis să asiste la ședință. Aceștia îl acuză pe consilierul Platformei DA, Ruslan Verbițchi de faptul că ar fi dat ordin paznicului ca acesta să nu permită nimănui în afara participanților comisiei să intre.

Publicitate

„Acțiunile lui Ruslan Verbițchii sunt ilegale, încalcă normele transparenței, indică spre lipsa de respect față de societatea civilă și trezesc anumite suspiciuni referitor la adevăratul scop a acestei comisii, luând în considerație că banii pe câini mereu în trecut se cheltuiau transparent”, au scris activistele, care au menționat că au depus o plângere la Poliție.

De cealaltă parte, consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, respinge acuzațiile și susține că de la începutul pandemiei, Primăria are un regulament care prevede cine are acces și cine nu în sediul instituției pe durata pandemiei. Mai mult, acesta susține că de fapt, societatea civilă are un membru în cadru comisie și totodată la solicitarea acestora, în cadrul comisiei a fost inclus și un lucrător de la secția pentru protecția animalelor.

„Starea pandemică nu este una bună, a fost transparent, nu e am insistat să nu li se dea voie. Am fost într-o sală mică, unde eram 10 -12 persoane (...) La momentul de față am anunțat persoanele de la pază cine trebuie să vină la ședință, nu am știut că trebuie să vină și ei”, a declarat pentru AGORA, consilierul municipal.

Amintim că, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău din 23 decembrie 2021, a fost votat un proiect de decizie prin care a fost dispusă crearea unei comisii care urmează să analizeze problema animalelor cu și fără stăpân din municipiul Chișinău. Autorul inițiativei, consilierul municipal, Ruslan Verbițchi, a declarat că comisia va veni cu propuneri privind îmbunătățirea regulamentului referitor la protecția animalelor cu sau fără stăpân din municipiul Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal